L'Audiència de Girona acull aquesta setmana el judici a l'home que presumptament va abusar de la seva fillastra amb discapacitat a Calonge i Sant Antoni, Baix Empordà. La Fiscalia demana presó per a ell.

A judici per abusar de la seva fillastra

El fiscal ha demanat vuit anys de presó aquest dijous per a un veí de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, que ha estat jutjat a l'Audiència Provincial acusat d'abusar sexualment de la filla de la seva parella, una nena de dotze anys amb una discapacitat del 50%.

Segons l'escrit d'acusació de fiscalia, la tarda del 31 de març de 2018, aprofitant que estaven sols a casa, l'acusat va ordenar a la nena que fora a la seva habitació i, un cop allà, van començar els abusos.

La menor va advertir el processat que avisaria la policia i aquest, amb "intenció d'atemorir-la" i satisfer el seu desig sense conseqüències, va agafar un cúter i la va amenaçar de matar-la si explicava el que havia passat.

Una nena de 12 anys amb una discapacitat del 50%

A la vista oral que s'ha celebrat aquest dijous, la víctima ha declarat que, en aquest moment, va aconseguir "fugir fins al lavabo" i que va romandre tancada allà fins que va arribar la seva mare.

La nena ha explicat que, quan aquesta va arribar, li va explicar el que havia passat, però que no la va creure i que no va denunciar els fets fins al 30 d'abril quan estava amb el seu pare biològic i, després de patir una crisi d'ansietat i anar al metge, li va relatar el que havia passat.

Audiencia Girona / Europa Press

El fiscal demana vuit anys de presó per aquest home, que presumptament va abusar de la filla de la seva parella, una nena de 12 anys amb una discapacitat del 50% / Europa Press

Per la seva banda, l'acusat ha negat els fets, ha assegurat que estimava a la menor, a qui havia cuidat des dels tres anys com si fos la seva pròpia filla, i ha declarat que els problemes van començar quan la nena va voler anar a viure amb el seu pare.

Presumptes abusos a Calonge i Sant Antoni

En aquest sentit, ha declarat que no culpa a la nena i que la denúncia va ser dirigida pel pare biològic per fer-li mal a ell sense que s'hagi pogut conèixer la versió de la mare, que va morir.

La sol·licitud de pena de vuit anys de presó de la Fiscalia es basa en un delicte d'agressió sexual a menor de setze anys agreujat i inclou també vuit anys de llibertat vigilada i una indemnització de 3.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil.

La defensa, que ha negat els fets, ha demanat l'absolució de la representació. Després de les declaracions, el cas ha quedat vist per a sentència.