Nova agressió homòfoba a Barcelona. Aquest matí tres joves de 22, 21 i 20 anys han estat agredits i insultats al carrer del Foc de Barcelona, a la Zona Franca, per la seva condició sexual, segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat.

Els fets han passat al voltant de les set del matí, quan un home que estava fent esport per aquesta zona de muntanya, a la falda de Montjuïc, s'ha aturat davant del grup de tres joves i els ha insultat per la seva condició sexual. No content amb això, també ha donat una puntada de peu a un dels joves i després un cop de puny a la cara a un altre dels joves. Després de l'atac gratuït i clarament homòfob s'ha escapat corrents.

Els Mossos busquen l'autor dels insults i l'agressió homòfoba

Els joves han trucat al telèfon d'emergències 112 i una patrulla dels Mossos de la comissaria de Sants-Montjuïc s'ha desplaçat a la zona.

Els tres joves han explicat els fets a la policia i, amb la descripció, s'ha obert una investigació per detenir l'autor d'aquest nou atac LGBT-fòbic a la capital de Catalunya. A hores d'ara la policia catalana, segons fonts oficials, encara no l'ha pogut identificar. 

Tot i que els tres joves encara no han presentat formalment la denúncia a la comissaria, agents de la Unitat d'Investigació de Sants-Montjuïc ja treballen per detenir l'home acusat de dos delictes de lesions i també per un delicte d'odi pels insults homòfobs.

Els Mossos d'Esquadra han posat en coneixement de la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona els fets per tal de coordinar les accions. 

En poder de la Fiscalia d'Odi

És aquest organisme de la Fiscalia de Barcelona qui s'encarrega d'analitzar i liderar les investigacions judicials contra les persones que fan atacs contra la llibertat sexual o ideològica.

Si la unitat d'investigació territorial dels Mossos no en pot identificar l'autor, serà una unitat central contra els delictes d'odi, amb seu des de fa pocs dies a la comissaria de plaça d'Espanya, qui n'assumirà la investigació. Els Mossos han reforçat aquesta unitat per poder oferir millors resultats en les investigacions contra aquesta tipologia de delictes a casa nostra.

Allau d'agressions homòfobes a Barcelona

Aquesta agressió que s'ha registrat aquest divendres al matí a la Zona Franca és una més de les moltes que els darrers dies han viscut persones gais a la ciutat de Barcelona.

Els Mossos investiguen unes pancartes homòfobes que van aparèixer a la Gran Via i també dues agressions, una per Sant Joan a Gràcia contra una parella i també una que es va produir en grup contra un home gai de 52 anys a la zona del Parc Güell.

No consta que la policia catalana hagi pogut resoldre cap d'aquestes dues agressions ni tampoc identificar ni detenir l'autor de les pancartes de la Gran Via.