Els Mossos d'Esquadra investiguen unes pancartes homòfobes que un desconegut va penjar en un pont de la Gran Via, entre l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, el passat dia 28 de juny, el dia que es commemora el dia de l'Orgull LGTBI.

Un home va penjar dues pancartes amb lemes contra el col·lectiu gai. "No sou orgull ni sou res", deia una de les pancartes, escrites en castellà. La segona pancarta, les dues fetes de manera casolana i sobre dos llençols blancs, deia que "l'orgull LGTBI és una provocació".

Els Mossos van retirar les pancartes d'odi

Després de rebre l'avís per part de diversos ciutadans, una patrulla dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar a la zona del pont i va retirar les dues pancartes que contenien missatges d'odi contra el col·lectiu LGTBI.

Després de treure les pancartes de la via pública, la policia catalana ha obert una investigació per identificar l'autor de les pancartes i poder-lo portar davant del jutge de la mà de la Fiscalia d'Odi.

Investigació en marxa per identificar l'home

En aquest moment, segons ha explicat la policia catalana a ElCaso.cat, hi ha unes diligències obertes a la comissaria de l'Hospitalet supervisades per una unitat regional per poder identificar, amb les imatges i els testimonis, la persona que va penjar les pancartes.

Quan sigui detingut el cas passarà a aquesta unitat regional que serà l'encarregada de seguir amb les diligències i imputar el presumpte delicte d'odi contra l'autor dels missatges homòfobs penjats a la Gran Via.

Pancartas

Agents dels Mossos d'Esquadra retirant les pancartes a la Gran Via / Cedida

Fonts no oficials dels Mossos d'Esquadra han confirmat que no tenen coneixement que l'autor d'aquestes pancartes n'hagués mostrat o penjat més en altres punts de la ciutat.

Agressions homòfobes a Barcelona

Ara per ara sembla que aquestes pancartes no tenen cap mena de relació amb les dues agressions contra persones homosexuals que s'han registrat els darrers dies a Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra investiguen de manera paral·lela dues agressions que van patir, respectivament, una parella a Gràcia la nit de la revetlla de Sant Joan i un home de 52 anys en una festa a la zona del Parc Güell. De moment la policia catalana no ha fet pública cap detenció per aquestes agressions.

Col·lectius LGTBI han alertat de l'increment d'aquest tipus d'agressions i han assegurat que el perfil dels agressors del Parc Güell, que van atacar l'home en manada i també li van robar la cartera, són grups de persones molt joves, d'entre 16 i 20 anys, i alguns de nacionalitat estrangera.