Un jove nord-americà de 20 anys es troba en coma induït després de patir un atac d'abelles. Austin Bellamy, d'Ohio (Estats Units) estava podant un llimoner quan, sense voler, va tallar un rusc d'abelles, alliberant així a milers d'elles, que li van atacar ferotgement en veure's amenaçades.

El jove té 20.000 picades per tot el cos

Com a conseqüència d'aquest terrible atac, Bellamy va rebre més de 20.000 picades en diferents parts del cos; el cap, el coll i les espatlles van ser les zones més afectades. A més, el jove també va empassar-se unes 30 abelles. Després de l'accident, el noi va ser traslladat d'urgència a un hospital de Cincinnati en estat molt greu, per la qual cosa els metges van decidir induir-li en coma per poder salvar-li la vida.

"Semblava que Austin tenia una manta negra des del cap fins els braços", va explicar la seva mare, Shawna Carter, al mitjà de comunicació nord-americà Fox19Now. Malgrat que Bellamy ja ha despertat del coma, continua lluitant per la seva vida a l'hospital. En la seva arribada al centre mèdic, i després d'haver ingerit una quantitat preocupant d'aquests animals, els metges van aconseguir treure els insectes del seu organisme. Tanmateix, no van poder evitar que aquest fet li provoqués una insuficiència renal.

Un Bomber va aconseguir salvar del noi

L'àvia del jove va presenciar l'atac: "Quan va començar a tallar les branques, van sortir les abelles. Va provar de baixar, però no va poder. Ell estava cridant: 'Ajuda! Ajuda! Ajuda! I ningú no venia a ajudar. Volia intentar pujar l'escala per arribar a Austin, però no vaig poder perquè estava envoltat d'abelles", relata Phyllis Edwards. La mare va confessar a la revista People que en assabentar-se del que li havia passat es va desmaiar: "Era massa per a mi". "Craig és un salvavides. És l'àngel d'Austin", va afegir la seva mare. Aquest home és el bomber que va poder salvar la vida del seu fill.

La família demana col·laboració ciutadana

Als Estats Units no hi ha una cobertura sanitària pública, pel que la família s'ha vist obligada a obrir una campanya de recol·lecció de fons que rep el nom de GoFundMe per poder costejar el tractament mèdic i la recuperació d'Austin. Sens dubte, Bellamy ha tornat a néixer. I és que són més d'un miler les persones que han perdut la vida al país nord-americà per les greus picades d'aquests insectes.

Les abelles africanitzades

Les abelles africanitzades són un tipus d'animal híbrid procedent de l'encreuament de la subespècie natural africana anomenada Apis Mellifera Scutellata amb les abelles domèstiques més habituals. Aquest tipus d'insecte es diu popularment com a abella assassina. La característica d'aquests híbrids destaca pel seu comportament defensiu, ja que són molt agressives quan se senten, o són, molestades. La seva manera d'atacar sol ser en manada, de manera ràpida, i poden seguir les seves víctimes fins a 400 metres del seu eixam o rusc.