Un policia de Columbus, Ohio (Estats Units) va disparar mortalment un jove afroamericà que es trobava ajagut al seu llit. Les imatges de la càmera que porten els agents de la policia han desencadenat la polèmica per un nou cas de racisme policial als Estats Units. Ara per ara, l'advocat dels familiars de la víctima, Rex Elliot, ha interposat una demanda.

Un tret sense motiu aparent

Elliot ha qüestionat les declaracions de la cap de policia de Columbus, Elaine Bryant, la qual ha defensat la feina dels agents i ha al·legat que el mort, de nom Donovan Lewis, tenia un cigarret electrònic a la mà quan el van detenir i posteriorment van disparar. A tot això, els policies no han trobat cap arma a l'habitatge, per la qual cosa el va disparar, segons sembla, sense motiu aparent.

"Quantes vides més es perdran per aquest tipus d'activitat imprudent? Quantes vides més de joves negres es perdran?", va dir Elliott en una roda de premsa al costat de diversos membres de la família de Lewis. "Quantes famílies més com la de Donovan hauran d'aparèixer en rodes de premsa com aquesta abans que els nostres líders facin el necessari per posar fi a aquests assassinats bàrbars?".

La policia de Columbus dispara un home afroamericà indefens en un nou cas de racisme policial als Estats Units | Imatges: Twitter Imposter_Edit

Tenia diverses ordres d'arrest

Els fets van succeir dimarts passat a la matinada. Els agents de policia de Columbus van entrar al domicili de Donovan al voltant de les 2.00 hores per detenir-lo, ja que sobre ell requeien ordres d'arrest que incloïen violència domèstica, assalt i un delicte greu per maneig inadequat d'una arma de foc. Tanmateix, la detenció va acabar amb la mort de Lewis, de tan sols 20 anys, que va morir al cap de poca estona en un hospital.

El policia, suspès de la seva feina

Les imatges de la càmera de la policia mostren a l'agent Ricky Anderson obrint la porta d'un dormitori en un apartament i immediatament obrint foc contra Lewis, que estava al llit. Lewis semblava estar sostenint un cigarret electrònic abans que el disparessin, segons la policia, que no va trobar cap arma. La cap de policia no ha fet referència a si els agents creien que el que subjectava l'ara mort era una arma, una cosa que determinarà l'Oficina d'Investigació Criminal d'Ohio. Respecte al policia responsable de la mort de Lewis, ja ha estat suspès de la seva feina, segons el procediment de la ciutat davant d'aquests casos.

Els familiars de la víctima qüestionen els fets

La família de l'home qüestiona aquesta versió dels fets i assegura que no queda clar en les imatges de la càmera corporal si Lewis tenia alguna cosa a la mà. També al·lega que Anderson va disparar molt abans que pogués haver percebut una amenaça. "No hi ha absolutament cap forma en el període de temps entre el moment en què es va obrir la porta i es va disparar l'arma que l'oficial Anderson percebés una arma potencial a la seva mà, arribés al seu cervell i després reaccionés disparant la seva arma", afirma l'advocat.

L'advocat de la família també ha qüestionat la necessitat d'operar a primera hora del matí. "La realitat és que les ordres d'arrest per delictes greus s'executen tots els dies durant el dia", ha dit.