Silvia Idalia Serrano ha mort aquesta matinada de diumenge després de patir una greu infecció causada per diverses operacions estètiques realitzades un mateix dia en una clínica privada, segons han informat fonts del centre hospitalari La Paz de Madrid.

Silvia es va operar tres vegades un sol dia

El passat 29 d'abril, Silvia se sotmetia a tres operacions estètiques en una clínica de la capital. Concretament, la jove es va sotmetre a un augment de pits, una liposucció i una transferència del greix als glutis. L'operació, en principi, va anar bé, però el postoperatori es va començar a complicar. Silvia va ser donada d'alta. Tanmateix, es va queixar d'un malestar general que va acabar amb un fort dolor, febre, marejos, desmais i vòmits. Tot i això, el doctor responsable de la cirurgia va insistir que es tractava de símptomes completament normals. Desafortunadament, va patir una infecció i va haver de ser ingressada d'urgència a l'UCI de l'hospital La Paz. La dona tenia 34 anys i vivia a Palma, encara que es va traslladar a Madrid per poder operar-se. Encara que les complicacions van passar diversos dies després de l'operació, la clínica responsable s'excusa dient que tot es va fer correctament i que no tenen cap mena de responsabilitat.

Segons van explicar els familiars de la víctima, aquesta va arribar "pràcticament morta, amb un xoc sèptic molt estès". Silvia va ingressar amb un coma induït i fins ara ha estat lluitant entre la vida i la mort per poder sobreviure. Malgrat tots els seus esforços, ha acabat morint.

Demanen investigar la clínica privada i els seus postoperatoris

L'advocada que representa la família de Silvia s'ha unit al dolor de la pèrdua i considera que "ara més que mai ha de dur-se a terme una investigació rigorosa amb les pràctiques de la clínica". "No tant l'ocorregut a la sala d'operacions sinó els postoperatoris que es porten a cap", ha precisat, en destacar que hi ha altres víctimes a més de Silvia.

Des de la clínica han lamentat la mort de la noia, i respecte al procediment judicial obert recorden l'últim informe que van traslladar al jutjat perquè es tingui en compte. El document detalla que la pacient va patir una complicació infecciosa denominada fascitis necrosant que és "excepcional" després dels procediments de cirurgia plàstica, i els bacteris del qual "no són d'adquisició hospitalària ni transmeses a partir de personal o l'entorn sanitari, sinó procedents de la microbiota (flora) de la pacient". Afegeix que la fascitis necrosant "pot ser difícil d'establir en les primeres hores o dies de la seva presentació", i subratlla que després de l'operació la pacient va ser atesa pel personal de l'hospital, "realitzant-se l'exploració de les ferides, preses de constants i exploracions analítiques".

Malgrat tot això, el jutge manté oberta una investigació a dos facultatius i a la mateixa clínica per un possible delicte de lesions per imprudència.

Les negligències de la clínica i més afectades

El cas de la Silvia ha generat molt enrenou per la gravetat dels fets. Arran de la publicació de la notícia, altres dones operades a la mateixa clínica han parlat i algunes d'elles porten denunciant les presumptes negligències mèdiques públicament en un compte d'Instagram des de l'any 2021.

Una d'elles va explicar a les xarxes socials que es va operar el 2019 per igualar-se els pits i que el metge ho va fer al revés: va augmentar la mida del pit gran i va quedar encara més desproporcionat. Com a resultat, la clienta va haver d'operar-se dues vegades en un altre lloc per arreglar-lo.

Una altra afectada va rebre un tracte "molt dolent" en la seva operació. En despertar-se, va veure que no li havien tocat els braços, una de les zones que la clienta va demanar expressament d'operar, i li van treure greix dels genolls, cosa que no havia demanat; a més, un altre dels retocs el van fer malament i li van aparèixer bonys "per tots costats", segons va explicar.

A aquestes dues noies s'afegeix una tercera que va detallar que va conservar el seu pit "de miracle": després de tres dies tenint un gran dolor, va tornar a la clínica i va veure que en el pit operat hi havia necrosi i estava tot negre.