Jorge Ignacio Palma, l'assassí confés de Marta Calvo, podria mentir sobre com es va desfer del cos de la jove i sobre la seva addicció a la cocaïna. Els informes psiquiàtrics conclouen que es tracta d'una persona tempestuosa, antisocial, histriònica i compulsiva.

L'assassí de Marta Calvo menteix sobre com la va esquarterar

L'informe psiquiatricoforense d'especialistes de l'Institut de Medicina Legal de València encarregat pel Jutjat d'Instrucció número 20 ha arribat a diverses conclusions sobre el presumpte assassí de Marta Calvo, Lady Marcela i Arlene.

Aquestes conclusions desmunten els atenuants demanats per la seva defensa per rebaixar la pena a què es podria enfrontar en cas de confirmar-se que va ser ell qui va matar Marta Calvo.

Marta Calvo / Facebook

Marta Calvo va desaparèixer el 2019 i Palma va confessar haver-n'hi matat / Facebook

En primer lloc, els forenses, que s'han entrevistat tres vegades amb l'acusat per analitzar el seu comportament, consideren que Jorge Ignacio Palma "no presenta alteracions psicopatològiques, ni símptomes de malaltia, deficiència o trastorn mental." El que sí que mostra són "trets de personalitat antisocial", encara que cap d'aquests trets no li portarien al nivell d'un trastorn de personalitat antisocial.

Versions contradictòries sobre com es va desfer del cos

Després d'aquestes converses amb Palma, que es troba a presó provisional des de 2019, els psiquiatres forenses també adverteixen que el seu relat sobre l'esquarterament de Marta Calvo és contradictori.

Arriben a aquesta conclusió després que ell mateix relatés a la Guàrdia Civil que havia començat a desmembrar el cos per la cama dreta, però als metges insistia que havia estat per l'esquerra.

Jorge Ignacio, assassí de Marta Calvo / Cedida

Jorge Ignacio, assassí confés de Marta Calvo / Cedida

Aquest fet "crida l'atenció considerant l'elevada càrrega de fixació amnèsica que se li atribueix a una escomesa d'aquesta naturalesa, decidint-se per a l'acció i començant a executar-la. En la mateixa línia sorprèn l'absència de càrrega afectiva amb què relata el procés d'esquarterament, amb fredor impròpia," afegeixen aquests especialistes.

És a dir, que oblidar-se de per quina cama va començar és gairebé impossible tenint en compte el trauma que suposa realitzar accions d'aquest tipus, que fixen els detalls en la memòria. A més, els psiquiatres ressalten la fredor amb què parla del tema i dona detalls sobre això.

No consumia tanta cocaïna com ell declarava

"En preguntar-li per què decideix esquarterar-la refereix que va ser un moment de desesperació que atribueix a la seva situació prèvia, aclarint que es refereix als seus antecedents penals i la seva condició d'emigrant", recull també el document.

D'altra banda, l'informe forense desmunta l'argument de la defensa, que demanava d'aplicar un atenuant perquè l'acusat consumia cocaïna diàriament, que podria haver-li provocat trastorns.

Però els metges dubten que això fos cert, ja que les anàlisis toxicològiques als cabells del detingut van mostrar que no utilitzava de forma rellevant aquesta droga des d'aproximadament juliol de 2019, uns quatre mesos abans de la seva detenció.

Aquestes proves xoquen amb declaracions anteriors de Jorge Ignacio, que afirmava que durant els tres últims anys anteriors a ser arrestat consumia cada dia entre 0,5 i 2 grams.

"Tempestuós, antisocial, histriònic i compulsiu"

És per això que els forenses consideren que podria mentir intencionadament sobre com es va desfer del cos i del seu consum de cocaïna, que va estar involucrat en la mort de Marta Calvo.

Aquesta hipòtesi es recolza a més en l'estudi de la personalitat de l'acusat, que defineixen com a tempestuosa, antisocial, histriònica i compulsiva; a més de mostrar "indiferència afectiva i fredor emocional".

Arribada de Jorge Ignacio als jutjats d'Alzira

Arribada de Jorge Ignacio als jutjats d'Alzira / EFE

Palma és d'origen colombià, té antecedents per narcotràfic i es trobava en situació irregular a Espanya. Està sent investigat per l'assassinat de Marta Calvo, Lady Marcela i Arlene, a més d'estar acusat d'intentar matar unes altres cinc joves.

La Fiscalia i les acusacions han reclamat que sigui processat per assassinat, agressió sexual, omissió del deure de socors i delicte contra la integritat moral de les víctimes.

Continuen buscant el cadàver de Marta Calvo

Fa unes setmanes, el senyal del seu mòbil va mostrar una nova zona en el municipi de Manuel on podria trobar-se el cos de Marta Calvo, que aviat farà tres anys que va desaparèixer, on la Guàrdia Civil va fer una batuda.

Tanmateix, la nova recerca no va donar resultats, deixant la família "descol·locada".

Guàrdia Civil / EFE

La Guàrdia Civil buscant el cadàver en Manuel / EFE

Paral·lelament, la contínua conflictivitat de Jorge Ignacio a la presó de Picassent, a València, ha provocat el seu trasllat a la presó d'Albocàsser, a Castelló, mentre la investigació segueix en marxa.

El seu lliurament i detenció, el 4 de desembre de 2019 a la caserna de Carcaixent, València, es va produir 28 dies després que es perdés la pista a Marta Calvo, una jove de 25 anys d'Estivella que es va citar amb el sospitós a través d'internet.