Enxampen un perillós fugitiu treballant en un restaurant de Madrid: tenia una ordre de detenció internacional i ningú imaginava el seu passat fosc com a pederasta i violador de menors.

John Freddy estava condemnat a 20 anys de presó per abusos sexuals a una menor

John Freddy estava en crida i cerca, ja que anys enrere, havia estat condemnat a 20 anys i 4 mesos de presó per abusar sexualment d'una menor, concretament de la seva neboda. Els abusos van durar des dels 6 fins als 11 anys de la víctima.

Els fets van passar l'any 2015 i, en comptes d'entrar a presó, va fugir de Bogotà (Colòmbia). No va entrar directament a Espanya: abans d'instal·lar-se a Madrid, va viatjar per molts continents intentant fugir de la justícia fins que, finalment, va començar a treballar com a cuiner en un restaurant del mercat de San Antón, al barri de Chueca de Madrid.

Els seus companys de feina no s'imaginaven que era un pederasta

John Freddy es va inventar completament la història de la seva vida perquè els seus companys de feina no sabessin mai que era un pederasta. De fet, els seus companys el defineixen com una persona amable, curosa i atenta: res faria sospitar que es trobaven davant un agressor de menors.

Aquest pederasta vivia a Parla, un municipi a prop de Madrid i treballava a les tardes i a les nits com a cuiner, tot i que ell, en realitat, era militar, segons explica Caso Abierto. El van acabar enxampant pels seus actes delictius, ja que fora del restaurant, tenia una altra "professió": era un lladre especialitzat en robatoris de caixers automàtics, motiu pel qual va ser detingut el mes de juliol com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.

John Freddy / Polcía Nacional

John Freddy és un pederasta i un abusador sexual que tenia una ordre de detenció internacional des de Colòmbia / Policia Nacional

Ordre de detenció internacional per abusar sexualment d'una menor

El van deixar en llibertat amb càrrecs a l'espera que se celebrés el judici, però la seva actitud era estranya, motiu pel qual els policies van sospitar que amagava alguna cosa. Per aquest mateix motiu, van posar-se en contacte amb la Policia de Colòmbia per obtenir més dades sobre aquest lladre i va ser quan van descobrir que John Freddy estava en crida i cerca des de feia anys per haver abusat sexualment d'una menor.

El pederasta vivia amb la seva parella i amb el seu fill, un nen d'un any i, quan els policies van saber que era un pederasta i un fugitiu, van esperar que emetessin l'ordre internacional de detenció fins que, finalment, a mitjan setembre el van poder arrestar.