Detenen un perillós fugitiu en crida i cerca al Perú per ser membre d'una organització terrorista. Ha estat arrestat aquest dissabte a Madrid i pertany a una organització que ha matat milers de persones.

Detenen un terrorista a l'aeroport de Madrid

Els agents de la Policia Nacional han detingut a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas un membre de l'organització terrorista Sendero Luminoso que havia fugit de la justícia del Perú, segons explica la Policia Nacional en un comunicat. 

Els fets van passar el divendres i tot va començar quan la Policia Nacional va saber que havia arribat a Espanya una persona buscada per les autoritats peruanes: tenia una ordre de crida i cerca per extradició

El pròfug havia intentat fugir a l'Equador, però no ho havia aconseguit i, per aquest mateix motiu, va anar fins a Madrid i les autoritats van ser alertades: els agents desplegats en l'aeroport van establir un dispositiu a l'arribada de l'avió a peu de pista.

Membre de l'organització terrorista Sendero Luminoso

Després de la seva identificació, els agents van constatar que l'home era un membre de l'organització terrorista Sendero Luminoso i, per aquest mateix motiu, el van detenir i van alertar a la Comissaria General d'Informació i, després, va passar a disposició judicial de l'Audiència Nacional.

Policía Nacional / EFE

Detenen un home en crida i cerca al Perú per pertinença a una banda terrorista. La Policia Nacional l'ha arrestat a l'aeroport de Madrid / EFE

Banda que va matar a milers de persones al Perú

Després, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional. L'última detenció a Espanya d'un membre de Sendera Lluminosa, organització terrorista que des dels anys 80 fins al segle XXI va matar a milers de persones al Perú, va tenir lloc l'any 2019 a la localitat madrilenya d'Alcorcón.

Atemptat terrorista del Perú del 1999

En una operació duta a terme per la Policia Nacional el mes de juny va ser localitzada i arrestada una dona, també buscada per les autoritats peruanes, per la seva relació amb uns fets ocorreguts l'any 1999 en la capital peruana on van morir set persones.

En crida i cerca per violar una menor i deixar-la embarassada a l'Equador

Aquest no ha estat l'únic fugitiu que han detingut en els darrers dies i, de fet, fa unes setmanes, la Policia Nacional a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) un fugitiu buscat per l'Equador per la violació d'una menor, i sobre qui pesava una Ordre Internacional de Detenció de la Interpol. El detingut va agredir sexualment d'una menor i la va deixar embarassada, uns fets castigats amb 25 anys de presó per les autoritats equatorianes.