L'exparella de Juana Canal, Jesús Pradeles, ha confessat que la va matar a cops després d'una forta discussió i, poc després, la va esquarterar a la banyera del seu pis de Madrid, al barri de Ciudad Lineal. L'assassí confés va realitzar ahir a les onze de la nit una segona declaració dels fets on va reconèixer davant dels investigadors ser l'autor del crim, segons ha avançat ABC. La policia va continuar agafant-li testimoniatge fins a les tres de la matinada, davant de la seva advocada d'ofici i els investigadors de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El cas estava a poc de prescriure, tan sols per quatre anys. La Juana va desaparèixer en estranyes circumstàncies fa 19 anys, el febrer de 2003, tot i que van trobar les seves restes mortals (un fèmur i el crani) a la zona de Navalacruz (Àvila), on Jesús les hauria traslladat després de esmicolar-la a la banyera.

Dues declaracions diferents

Ahir, quan Jesús va ser detingut, tan sols es coneixia que s'havien donat unes escoltes telefòniques, dutes a terme per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en les que assegurava que no creia que la policia arribés a descobrir-lo. Aquesta burxada del mòbil de l'assassí confés va ser autoritzada fa setmanes pel jutjat d'instrucció número tres d'Àvila, província on van ser trobades les restes òssies. Poc després, el magistrat que porta el cas va impulsar a finals de setembre una inspecció per part de la Policia Científica i Judicial de la casa on residia la Juana, al carrer Boldano del barri madrileny de Pueblo Nuevo. Tot això, després de coincidir les proves d'ADN del fèmur i el crani trobats a Navalacruz per un vianant amb els de la Juana. 

A la tarda, l'exparella de la Juana va assegurar que es va desfer del cadàver després de trobar-se-la morta. No obstant això, com  ha avançat el mitjà citat, va reconèixer ben entrada la nit que aquell febrer de 2003 va arribar a casa i els dos van començar una discussió molt forta. Tant en Jesús com la Juana eren consumidors habituals de medicaments i alcohol, tot i que ella es trobava teòricament rehabilitada. Els crits van anar a més i l'home la ca agredir, presumptament, al voltant de les 2.45 hores de la matinada, que va ser quan la dona va trucar a la policia. Quan van arribar els agents, la parella va assegurar que només era una baralla, llevant-li ferro a la situació. Però al anar-se'n els policies, ell la va tornar a colpejar fins a matar-la.

Jesús la va matar a cops

Ahir a la nit va fer una confessió firmada davant dels investigadors. En Jesús no només la va matar d'un fort cop, després d'altres agressions recurrents, sinó que la va esquarterar en dos parts a la banyera. No obstant això, l'assassí ha assegurat que no tenia intenció d'acabar amb la seva vida, tot i que va optar per no deixar cap tipus de petjada que el pogués inculpar. Per això mateix, com li tenia una por irracional a en Sergio, el fill gran de la Juana, va deixar l'estranya nota al pis, a la qual deia que la Juana es va prendre un munt de pastilles, va amenaçar-li amb beure de nou i se'n va anar. L'excusa perfecta per dir que també marxava a buscar-la, per por a que lo passés qualsevol cosa.

Jesús va sortir del pis amb dues maletes, on va camuflar el cos esquarterat de la seva parella. Va agafar el cotxe i va conduir fins a la casa que la seva família té en propietat a Navalacruz. Allà la va enterrar, per després netejar tot tant a l'habitatge de Madrid com al d'Àvila. Aquest divendres passarà a disposició judicial després de confessar els fets. Tot i això, els investigadors van trobar ganivets i una destral a la finca on van trobar els óssos de la Juana, el que fa dubtar a la policia si realment la va matar a cops o amb alguna arma blanca.