Confessa l'assassí de Juana Canal 19 anys després. L'home detingut aquest dimecres a Madrid i exparella de la dona desapareguda el febrer del 2003 ha declarat als investigadors que va ser ell qui la va matar, segons ha avançat EFE. J.P.R serà traslladat a la zona de Navalacruz (Àvila) en les pròximes hores, lloc on van aparèixer les restes òssies de la Juana el 2019.

Escoltes telefòniques

L'arrest de l'exparella va venir motivada per diverses escoltes telefòniques, dutes a terme per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en les que assegurava que no creia que la policia arribés a descobrir-lo. La burxada del mòbil de'n J.P.R. va ser autoritzada fa setmanes pel jutjat d'instrucció número 3 d'Àvila, òrgan que també va impulsar a finals de setembre una inspecció per part de la Policia Científica i Judicial de la casa on vivia la Joana, al carrer Boldano del barri madrileny de Pueblo Nuevo.

Amb totes aquestes evidències a la mà, el detingut pel crim ha confessat ser l'assassí de la dona desapareguda el 2003. La mort de la Juana va ser confirmada després que l'ADN del fèmur i el crani trobats per un senderista a Navalacruz coincidís amb el d'ella. Per això, i pel fet que on es van trobar les restes mortals està situada una finca de la que n'és propietària la família del feminicida, l'home tornarà allà amb els investigadors per a descobrir la història completa que va acabar amb la vida de la dona de 38 anys.

Juana, amb dos fills i divorciada

El crim de la Juana podrà tancar-se ben aviat, després de la confessió de la seva exparella com autor de l'assassinat. Tot això, a pocs mesos de prescriure el delicte (tot depèn si es comptabilitzen els anys des de la desaparició el 2003 o l'aparició del ossos el 2019), que complirà en els pròxims mesos 20 anys, data màxima a nivell jurídic. 

La Juana tenia dos fills i estava divorciada. De fet, va ser un dels nois el que va trobar una nota de la nova parella de la mare al pis on vivien, explicant que havien tingut una discussió aquella mateix nit. L'home va ser, a més, l'última persona en veure-la amb vida. Per la qual cosa totes les peces encaixen i ara encara més després de la seva confessió com a l'autor de l'assassinat de la Juana.