Un jove de 20 anys atropella una família musulmana sencera en un pas de vianants de la ciutat canadenca de London. Les autoritats el qualifiquen d'atac islamòfob.

Atropella una família sencera a propòsit al Canadà

Aquest diumenge a la nit, cap a tres quarts de nou -dues de la matinada de dilluns a París-, un jove de 20 anys, identificat com Nathaniel Veltman, va atropellar amb una furgoneta a una família musulmana que esperava en un pas de vianants de la ciutat de London, al Canadà.

"Hi ha proves que va ser un acte planejat, premeditat, per raons d'odi. Es creu que les víctimes van ser atacades per ser musulmanes", va explicar l'investigador de la policia local Paul Waight.

Els cinc membres de la família esperaven per creuar un pas de vianants quan una furgoneta negra "va pujar a la vorera i els va envestir", confirmava la mateixa font.

Atac d'islamofòbia a la ciutat de London

El presumpte assassí va fugir després de l'envestida, vestit amb una armilla antibales, i deixant quatre morts: dues dones de 74 i 44 anys, un home de 46 i una de menor de 15, que representaven les tres generacions de la família.

Només va sobreviure un nen de nou anys que va ser també hospitalitzat i que s'està recuperant.

London Canadá / Wikimedia

Atropella a propòsit una família sencera que esperava a travessar el carrer en un pas de vianants, matant quatre dels cinc membres / Wikimedia Commons

El perpetrador de l'atac, Veltman, se'l va detenir en un centre comercial a set quilòmetres del lloc dels fets.

L'alcalde de London, Ed Holder, va publicar un seriós missatge sobre el cas a les seves xarxes socials en el que deia: "Vull ser clar: va ser un acte d'assassinat massiu perpetrat contra musulmans... motivat per un odi atroç".

Un jove de 20 anys assassina una família per ser musulmana

Mentre la policia revisa les xarxes socials del jove a la recerca d'evidències, les autoritats de London col·laboren amb la policia federal i la Fiscalia general per imputar-li al detingut possibles càrrecs addicionals de terrorisme.

El mateix primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va tuitar que estava "horroritzat" per l'atac.

"Als éssers estimats d'aquells que van ser terroritzats per l'acte d'odi d'ahir, som aquí per a vostès", va afirmar.

També feia una crida a la comunitat musulmana de London i als musulmans del país, assegurant que "estem amb vostès". "La islamofòbia no té cabuda en cap de les nostres comunitats. Aquest odi és insidiós i menyspreable, i ha d'aturar-se", va afegir.

London Canadá / Wikimedia

Un jove canadenc atropella una família sencera als carrers de London, ciutat del Canadà, per ser musulmans / Wikimedia Commons

L'ambaixada del Pakistan al Canadà va confirmar en un comunicat que la família musulmana atacada era d'"origen pakistanès". I el primer ministre del Pakistan, Imran Khan, va denunciar aquest dimarts a Twitter "aquest condemnable acte de terrorisme", que "revela la creixent islamofòbia als països occidentals".