L'Eitan és un nen de 5 anys i l'únic supervivent de la tragèdia del telefèric d'Itàlia on van morir catorze persones, inclosa tota la seva família.

Supervivent del telefèric d'Itàlia

Eitan Biran, els seus pares, avis i germà, també menor d'edat, estaven l'interior del telefèric que connecta Stresa amb Motarrone quan van passar els fets, que van passar el diumenge. Quan quedaven cinc metres per arribar a l'estació, de cop i volta, la cabina del telefèric va caure.

Familia Israel / Cedida

Eitan Biran és l'únic supervivent de la tragèdia del telefèric d'Itàlia / Cedida

De les quinze persones que hi viatjaven, vuit van morir a l'instant i les altres al cap de poca estona, excepte Eitan que, tot i haver caigut des de més de 54 metres d'alçada a més de 100 km/h, va sobreviure.

L'estat de salut d'Eitan Biran és crític

El petit va arribar a l'hospital pediàtric de Torí amb un pronòstic greu i, per aquest mateix motiu, els metges li van induir el coma. Afortunadament, aquest dimarts, ja ha despertat i evoluciona favorablement, tot i que el seu estat de salut és crític.

"La resposta del nen és positiva, amb atacs de tos i amb alguns moviments de respiració espontània. Per precaució, anem amb molta cura perquè la seva situació clínica continua sent crítica", explica el director general de l'hospital Città della Salute.

Els seus pares eren d'Israel i s'havien mudat a Itàlia a estudiar medicina

Els pares de l'Eitan eren Amit Biran, de 30 anys, i Tal Peleg, de 27. Eren d'Israel i s'havien mudat a Pavia (Llombardia) per estudiar medicina: tenien dos fills, un de dos anys, i l'Eitan. Els avis del supervivent havien vingut des d'Israel per visitar-los, segons informa l'ABC.

Tres detinguts per homicidi imprudent múltiple

Tot i que la principal hipòtesi era que s'havia trencat el cable del telefèric de manera accidental, finalment, han determinat que es tracta d'una negligència laboral greu i, per aquest mateix motiu, han detingut el propietari de l'empresa Ferrovie del Mottarone, Luigi Nerini, per homicidi imprudent múltiple.

Familia Israel / Cedida

La tragèdia del telefèric de Stresa va ser una negligència laboral greu on van morir 14 persones / Cedida

Van manipular el sistema de fre de manera intencionada

A més, també han estat detinguts dos treballadors més acusats d'aquest mateix delicte, ja que van manipular el sistema de fre d'emergència amb una forquilla: l'havien desactivat perquè no funcionava correctament i feia que constantment es bloquegés el telefèric.

"El sistema presentava anomalies i hauria necessitat una intervenció més radical, amb una aturada prolongada de l'activitat del telefèric", explica la fiscal Olímpia Bossi. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.