Un jove turista irlandès és la víctima d'una presumpta violació grupal ocorreguda en l'antiga llera del riu Túria, a València, per part de dos homes. La Policia Nacional es troba investigant aquest fet, que es va produir la matinada de dissabte passat 18 de juny.

Un noi de 28 anys havia volat fins a València amb una amiga per passar uns dies de vacances que no havien de tenir cap altra cosa que platja, sol i rialles. Això va canviar la seva última nit, quan va conèixer dos nois que, poc després, presumptament el van agredir sexualment i violar al parc pel qual antigament discorria l'icònic riu valencià, segons Caso Abierto. El jove ha denunciat els fets davant de la Policia Nacional, donant visibilitat a unes agressions que, si bé i desafortunadament les seves principals víctimes són dones o menors, també succeeixen entre homes.

La víctima era amb una amiga quan va conèixer els seus agressors

Tal com ha transcendit, la víctima, un turista irlandès de 28 anys, es trobava passant la seva última nit a la capital valenciana en companyia d'una amiga quan va conèixer dos homes al barri del Carmen. Ell tenia ganes de conèixer gent nova i fer amics, un objectiu molt normal quan s'està de vacances, i de cap manera podia intuir les veritables intencions d'aquests dos homes. Segons ha relatat la víctima, els tres van fer un tomb fins a arribar als jardins urbans de l'Antiguo Cauce del Río Turia, i allà va començar a notar que els dos homes que havia conegut i ell no tenien el mateix propòsit, per la qual cosa va intentar marxar del lloc.

Van retenir per força el noi i el van violar

La víctima es va negar a tenir sexe amb els dos homes que acabava de conèixer, ja que ell només volia passar una bona estona i seguir de festa, i va ser en aquell moment quan els dos el van retenir per força per agredir-lo i violar-lo. Molt violents i agressius, van estripar la roba de la seva víctima; un d'ells va obligar el noi a practicar-li una fel·lació, mentre que l'altre el va violar analment, segons consta en la denúncia. Després de cometre aquesta brutal agressió, els dos individus van fugir del lloc, deixant la víctima sola.

El noi ràpidament va demanar ajuda i va ser traslladat fins a l'Hospital La Fe, a la mateixa ciutat de València. Allà, el metge forense va confirmar que les lesions que presentava el jove irlandès eren compatibles amb la brutal violació i agressió sexual descrites, per la qual cosa es va activar el protocol davant d'aquest tipus de delictes.

La Policia Nacional encara no ha identificat els agressors

Els agents de la Policia Nacional es troben, des d'aleshores, investigant els fets descrits, encara que de moment la investigació no ha estat gaire fructífera. Els presumptes agressors, dels quals el turista només va poder dir que eren homes d'origen àrab i accent francès, que amb prou feines parlaven anglès, encara no han estat identificats i, per tant, no estan detinguts.