Una nova agressió homòfoba a Catalunya, concretament a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), ha causat commoció entre la comunitat LGTBI en ple mes de l'Orgull. La víctima ha denunciat públicament l'agressió que va patir en el municipi barceloní la nit de la revetlla de Sant Joan, en la qual un grup de joves va començar a agredir-lo físicament al crit de "maricó de merda", per després robar-li la ronyonera.

Les agressions homòfobes continuen succeint en el dia d'avui, amb un preocupant augment en comparació amb anys anteriors. Aquesta vegada la víctima és un jove que va ser agredit amb molta violència sense motiu, ja que tal com ell assegura, no coneixia els seus agressors i únicament s'havia adreçat a ells per demanar-los un encenedor. El jove ha interposat una denúncia per aquests fets als Mossos, que han confirmat a ElCaso.cat que estan investigant aquesta agressió homòfoba. No obstant això, la policia catalana encara no ha pogut identificar, ni per tant detenir, els autors d'aquesta atroç pallissa.

Li van partir el llavi i li van robar al crit de "maricó de merda"

El que havia de ser una de les nits més especials va acabar sent un autèntic malson per al Victor, el jove agredit. Tal com ha relatat en una publicació d'Instagram, amb la qual pretén visibilitzar aquest tipus d'agressions, sovint encara ocultes, els fets van succeir al barri Oliveres durant la revetlla de Sant Joan. El jove estava celebrant la nit més curta de l'any amb els seus familiars i, en el moment d'anar-se'n, es va apropar a un grup de tres joves per demanar-los un encenedor. Va ser en aquell moment, sense intercanviar més paraules, que un d'ells li va etzibar que era una "marieta de merda" i li va pegar un cop de puny a la boca, que va deixar el Victor inconscient a terra. "Des d'aquest moment no recordo res de la nit i he de donar les gràcies al fet que el meu cosí era allà amb mi i ell va poder explicar el que va passar", escriu a la seva publicació d'Instagram. Els tres joves, segons li va relatar després el seu cosí, van aprofitar que el noi estava inconscient per continuar agredint-lo amb puntades de peu i insultant-lo. Els agressors també van amenaçar el cosí de la víctima perquè no cridés o avisés algú, que si ho feia, "el següent era ell". Quan van acabar de pegar el Victor, que continuava a terra, van fugir corrent i es van emportar la seva ronyonera.

Labio Partido Agresion Homofoba Barcelona
Els tres joves van agredir al Victor pegant-li cops de puny i puntades de peu. El noi ha rebut més de 10 punts al llavi i no podrà menjar sòlid durant dues setmanes a causa del dolor. / @novo_victor

El Victor es va despertar a l'hospital sense recordar "absolutament res" del que havia passat aquella nit. Mentre estava inconscient, va perdre molta sang; el seu cosí va haver de tombar-lo de costat perquè no s'ofegués. Després va arribar la policia i l'ambulància, la qual va traslladar el jove fins a l'hospital, on el van assistir. Tenia el llavi partit, i l'hi han hagut de cosir amb més de deu punts, a més, estarà més de dues setmanes sense poder menjar sòlid pel dolor que sent a la zona.

Els Mossos estan investigant els fets

Ahir, el Victor i el seu cosí van anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per interposar la denúncia per aquesta agressió homòfoba. Els Mossos, que estan investigant els fets, encara no han pogut identificar els agressors. El Victor reconeix sentir una barreja de "ràbia i impotència" davant de la incertesa de si els seus agressors seran detinguts i processats per aquests fets o si, al contrari, "en sortiran airosos". A la mateixa publicació, el Victor també vol visibilitzar les agressions homòfobes, ja que continuen succeint avui dia i representen una xacra que ha d'acabar.

La notícia d'aquesta agressió arriba just quan el director de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, confirma que els incidents o actes contra el col·lectiu han crescut un 34% aquest primer semestre del 2022.