Han passat set mesos de la desaparició de Mónica de la Llana i des d'aleshores no ha donat cap senyal de vida. Fa temps que la família i l'entorn de la dona apunten al fet que no ha estat una desaparició voluntària i que podria estar morta. De fet, sospiten de la seva parella, un veí de la Morera de Montsant, al Priorat. Ell va ser l'última persona que la va veure amb vida. Segons va explicar, la va acompanyar a una parada de l'autobús i ella va marxar cap a Reus. En canvi, la investigació dels Mossos ha determinat que el telèfon mòbil de la desapareguda mai va sortir de la Morera de Montsant. Els investigadors han arribat a la conclusió que la dona no va marxar voluntàriament i que es tracta d'una desaparició molt inquietant.

Sense cap senyal de vida des del 21 de juliol de 2022

La pista de Mónica es perd el matí del 21 de juliol de 2022 a la Morera de Montsant. A primera hora del matí va rebre un missatge de la seva parella, amb qui se suposa que estava en aquells moments. Ell va ser l'última persona que la va veure amb vida. Hores més tard la va portar a una parada d'autobús a Cornudella de Montsant perquè agafés un autocar fins a Reus, on havia quedat amb una amiga per menjar. No obstant això, mai va arribar a aquella trobada. De fet, els investigadors van poder contactar amb el conductor de l'autobús que en teoria va agafar, però no la recordava. Creuen que mai va arribar a sortir del Priorat.

Durant els primers dies ningú es va estranyar. Era una persona que acostumava a anar a la seva i a vegades estava dies sense tenir contacte amb la seva família, però mai set mesos. El seu entorn va començar a sospitar que alguna cosa no anava bé quan la seva mare li va trucar per dir-li que l'havien d'operar, però ja no va contestar. Tampoc es va presentar a l'aniversari del seu fill, que viu amb la seva àvia. Això va fer saltar totes les alarmes i que es denunciés la desaparició. En tot aquest temps no ha donat cap senyal de vida. No hi ha hagut moviments als seus comptes bancaris, cap publicació a les seves xarxes socials o no ha retirat a cap farmàcia el medicament que necessita per uns problemes de salut.

La parella, el principal sospitós

Amb la hipòtesi d'una desaparició forçada, la parella de la Mónica s'ha convertit en el principal sospitós. Ell és l'última persona que la va veure i la seva versió es pot agafar amb pinces. A més, la relació que mantenien era inestable i amb molts problemes. La dona havia explicat al seu entorn en més d'una ocasió que ell la maltractava i que no paraven de discutir. De fet, segons va explicar a l'amiga amb qui havia quedat, el dia de la seva desaparició tenia prevista deixar-lo i marxar d'aquella casa. Per això, creuen que ell s'ho podria haver pres malament i l'hauria matat. No obstant això, no el volen acusar obertament perquè no tenen proves.