Mònica de la Llana fa més de quatre mesos que està desapareguda. No se sap res d’aquesta dona de Valls de 45 anys des del passat 21 de juliol i la seva família creu que li ha passat el pitjor: pensen que està morta. De fet, s’atreveixen a assenyalar a la seva parella com l’autor del crim, ja que la maltractava i hi ha determinats actes que pensen que no tenen sentit. Els Mossos d’Esquadra ja el van interrogar en el moment de la desaparició, però ell els va dir que havia estat la Mònica qui havia marxat voluntàriament i que ell l’havia acompanyada fins a una parada d’autobusos.

Cap notícia de la Mònica de la Llana des del 21 de juliol

L’últim rastre que es té de la Mònica de la Llana és una trucada que va fer a les 7.50 hores del 21 de juliol a la seva parella i que va durar uns tres minuts. Aquesta trucada la situa a la Morera de Montsant, al Priorat. Des d’aleshores ja no se sap res més d’ella. Alguna vegada havia estat uns dies sense posar-se en contacte amb la seva família, però mai tant de temps. Des que va desaparèixer, no ha fet servir el seu telèfon mòbil, no ha utilitzat les targetes de crèdit i no ha anat a buscar les medicines que necessitava a la farmàcia. Tampoc va estar present a l’aniversari del seu fill ni va trucar a la seva mare després que l’operessin.

Quan es va denunciar la seva desaparició, agents dels Mossos d’Esquadra van interrogar la seva parella, un home que vivia a la Morera de Montsant. Ell els va explicar que aquell matí del 21 de juliol la va acompanyar fins a una parada d’autobús de Cornudella de Montsant, on volia agafar un autocar que la portés a Reus. Els investigadors, però, van contactar amb el conductor de l’autocar que va fer aquella ruta i l’home no recordava cap dona que tingués les característiques de la Mònica. Aquell migdia havia quedat per dinar amb una amiga a la capital del Baix Camp, però ja no es va presentar.

La família sospita que la seva parella pot estar implicada en la desaparició

Les germanes de la Mònica de la Llana creuen que l’han assassinat i s’atreveixen a assenyalar a la seva parella com a principal sospitós. Segons una d’elles ha afirmat al programa En Boca de Todos de Cuatro, la relació entre tots dos era molt inestable i ell “la maltractava”. Assegura que “aquest noi era violent, la meva germana no li havia posat cap denúncia, però sé que uns mesos abans de la desaparició li havia donat una pallissa”.

A més, la germana troba que és molt estrany que l’últim que se sap de la Mònica és una trucada que va fer a primera hora del matí a la seva parella quan se suposa que estaven els dos junts en aquell moment. També ha fet públics uns àudios que la Mònica havia enviat només unes hores abans de desaparèixer. En ells es mostra preocupada per alguna cosa que estava vivint i que la seva germana està segura que és la relació amb la seva parella.