Mònica de la Llana García va desaparèixer el passat mes de juliol a la Morera de Montsant, al Priorat. La seva família demana col·laboració ciutadana per intentar trobar-la, però ja són moltes setmanes sense cap notícia i sense cap pista sobre el parador d’aquesta dona de 45 anys. Els Mossos d’Esquadra ho estan investigant des d’aleshores i no descarten cap hipòtesi sobre la desaparició ni cap possible sospitós. Després de tant de temps, la seva germana creu que algú l’ha matat.

La seva parella diu que va marxar voluntàriament, però res encaixa

L’última notícia que es té de la Mònica és una trucada telefònica de tres minuts que va fer poc abans de les vuit del matí del 21 de juliol. Va ser amb la seva parella, amb la que vivia a la Morera de Montsant i amb qui mantenia una relació inestable, segons l’entorn de la desapareguda. Els Mossos d’Esquadra el van interrogar i ell va explicar-los que l’havia acompanyat fins a una parada d’autobús propera on havia d’agafar l’autocar que anava fins a l’estació d’autobusos de Reus.

Segons la versió de la seva parella, ella li havia dit que volia marxar. No obstant això, els investigadors van poder contactar amb el conductor de l’autocar que aquell dia va fer la ruta fins a la capital del Baix Camp i no recordava que l’agafés cap dona amb les característiques de la Mònica. A més, tampoc es va presentar a una trobada que tenia programada amb una amiga per aquella mateixa tarda.

Cap senyal de vida des del 21 de juliol

La Mònica és mare soltera i treballava esporàdicament de cambrera. Havia crescut a Valls, on la seva família encara resideix. El seu entorn familiar assegura que sempre ha estat una persona responsable, tot i que a vegades tardava a contestar. Per això no era estrany per a ells no tenir notícies seves, però amb el pas dels dies la seva mare es va començar a preocupar. En un primer moment li restaven importància, però les seves amigues també es van sumar a la preocupació. Ningú sabia res de la Mònica des de feia massa dies.

Ja era principis d’agost i feia més de dues setmanes que ningú havia pogut contactar amb ella. Van comprovar que la seva última connexió a WhastApp havia estat el 21 de juliol. A més, tampoc s’havia publicat res a les seves xarxes socials, quan la Mònica era molt activa en aquest aspecte. El 10 d’agost, la preocupació ja era màxima i la família va decidir anar a posar una denúncia per desaparició als Mossos d’Esquadra.

La policia catalana va obrir una investigació per desaparició. Des d’aleshores, la Mònica no ha utilitzat el seu telèfon mòbil, no ha fet servir les seves targetes bancàries i no ha anat a buscar unes medicines que necessita per un problema de salut. Tampoc va donar senyals de vida el dia de l’aniversari del seu fill ni el dia que van operar la seva mare. La seva germana ha contactat amb SOS Desaparecidos perquè facin difusió de la desaparició. Ella, però, ha perdut totes les esperances després de tants mesos i creu que algú va matar la Mònica i ha amagat el seu cadàver. Els Mossos continuen investigant i no descarten cap hipòtesi ni cap possible sospitós.