Ja fa més de quatre mesos de la desaparició de Mònica de la Llana i se segueix sense tenir cap rastre d’ella. En tot aquest temps no ha donat cap senyal de vida: no ha gastat ni un euro del seu compte corrent, no ha fet servir el seu telèfon mòbil i tampoc ha anat a cap farmàcia pels medicaments que necessita pels seus problemes de salut. Tot és un misteri i la seva família creu que algú l’ha assassinada. Mentrestant, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre els fets i no descarten cap hipòtesi.

La família de la Mònica de la Llana creu que l’han assassinada

La família de la Mònica no només s’atreveix a dir que ha estat assassinada, sinó que creuen saber qui és el culpable: la seva parella. Segons l’entorn familiar, la relació de la dona desapareguda amb el seu xicot no era gaire bona. De fet, els missatges que havia enviat a una amiga pocs dies abans de desaparèixer no fan més que aixecar encara més les sospites sobre ell. “Estic vivint amb un noi que no es porta bé amb mi. He tingut un atac d’ansietat i d’asma”, deia en un dels escrits, que han fet públics Diario de Sevilla.

“Estic recollint tot per marxar demà. Vaig venir a la Morera de Montsant per estar tranquil·la i em trobo amb un home que s’ha de fer el que ell digui i em condiciona a no poder ser jo”, deia en un altre missatge el dia abans de la seva desaparició, confessant que no estava gens bé amb el noi. La família assegura que en realitat era una relació informal, que tenien les seves anades i vingudes i que ell la maltractava. Els Mossos ja van interrogar l’home, que va explicar que ell va acompanyar la Mònica a una estació d’autobusos perquè marxés cap a Reus. La policia catalana, però, no ha pogut confirmar que agafés cap autocar fins a la capital del Baix Camp.

A Reus, la Mònica s’havia de trobar amb aquesta amiga a qui havia estat enviant els missatges, però ja no es va presentar. També havia estat parlant amb un amic per anar a recollir algunes peces de roba, però tampoc va aparèixer. Inclús havia aconseguit una feina com a cambrera per al cap de setmana següent. No hi ha res que faci pensar en una altra cosa que no sigui en una desaparició involuntària, més quan no hi ha hagut cap rastre d’ella des d’aleshores.

L’última prova que es té és una trucada de tres minuts que va fer el 21 de juliol a la seva parella. La família de la Mònica no ho entén, ja que se suposava que estaven junts en aquell moment. La seva parella assegura que no té cap notícia seva des d'aquell dia, quan li va dir que se n’anava a treballar. La investigació dels Mossos continua oberta amb totes les hipòtesis possibles i es treballa en un clonat del telèfon mòbil de la desapareguda.