Els Mossos d’Esquadra investiguen un assalt que ha patit un caixer automàtic aquesta matinada a l’Escala, a l’Alt Empordà. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, cap a tres quarts de cinc de la matinada s’ha rebut l’avís que un caixer de la marca ATM, situat al supermercat LIDL, al carrer de Francesc Macià, havia explotat. 

Quan les patrulles dels Mossos han arribat al lloc han confirmat que uns desconeguts havien fet explotar el caixer i s’havien emportat els diners. Es tracta d’un caixer que permet fer extraccions de diners en efectiu, però que no està vinculat a cap entitat bancària.

Zona precintada per evitar segons explosions

Els agents han precintat la zona i han activat els especialistes en desactivació d’explosius dels Mossos, la unitat TEDAX, que s’han desplaçat a la zona. L’objectiu de la policia era evitar possibles segones explosions i preservar l’escenari dels fets per poder investigar el robatori

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els lladres han aconseguit el seu objectiu i després de fer saltar pels aires el caixer, s’han pogut emportar els diners. No ha transcendit quants diners hi havia al caixer i quants s’han pogut endur els lladres, però fonts policials parlen de "milers d'euros".

Investigació oberta

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial  de Girona s’han fet càrrec de les investigacions, tot i seran entregades a la Unitat Central d’Atracaments (UCA) de la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC), que són els que s’encarreguen d’investigar, a tot Catalunya, els atracaments contra bancs a tot Catalunya

Paral·lelament, els agents del TEDAX també investiguen quin explosiu han fet servir els lladres per fer explotar el caixer automàtic de l’Escala. No és el primer cop que es fa servir aquest modus operandi per robar en caixers automàtics de Catalunya, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat.