La temporada de bolets, a banda d'haver començat molt abans del que tothom pensava, ha tingut un inici més aviat accidentat. Una dona boletaire ha resultat ferida de gravetat en precipitar-se quatre metres avall des d'un marge, caiguda que li ha fet perdre la consciència momentàniament. L'accident ha tingut lloc el matí d'aquest diumenge, 4 de setembre, poc després de les onze del matí, al municipi de Toses, a la comarca del Ripollès. Els serveis d'emergències, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques, s'han desplaçat fins al lloc accidentat per tal d'atendre la dona, que finalment ha estat traslladada fins a l'Hospital Josep Trueta, a Girona, en estat greu. 

Unitats GRAE dels Bombers han rescatat la dona amb gruatge en llitera

Una dona, l'edat de la qual no ha transcendit, buscava bolets tranquil·lament a Dòrria, entitat de població pertanyent al municipi de Toses (Roses) quan ha patit una fatal caiguda. L'accidentada s'ha precipitat des d'un marge boscós quatre metres avall, fet que li ha causat ferides i lesions de gravetat, arribant a perdre momentàniament la consciència. Aquest fet ha succeït poc després de les onze del matí, i a les 11:12 hores concretament els serveis d'emergències han rebut l'avís per aquesta incidència. Arran de l'incident s'han activat quatre unitats terrestres del cos de Bombers de la Generalitat, així com diverses unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat. A la vegada, també s'ha activat una unitat terrestre del Sistema d'Emergències Mèdiques i un helicòpter medicalitzat

El Grup d'Actuacions Especials, amb el suport de dues unitats terrestres dels Bombers, és el que ha inspeccionat la zona fins a trobar la dona accidentada, per després procedir a rescatar-la. El rescat s'ha dut a terme mitjançant un gruatge amb llitera, amb la qual han pogut pujar la dona fins a l'helicòpter conjunt de Bombers i SEM, el qual ha portat la dona fins a les unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques, segons ha informat el cos de Bombers per Twitter. La dona, finalment, ha estat traslladada en estat greu fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona.