Un nen italià de dos anys amb una greu malaltia cardíaca s'ha quedat sense l'operació que li havia de salvar la vida. El motiu: els seus pares es neguen a firmar els documents perquè se li transfereixi sang a la sala d'operacions de donants que s'hagin posat la vacuna contra la covid. Així indigna aquesta parella a tot el país.

Indignació pels pares que han cancel·lat l'operació del seu fill de dos anys

Els fets han tingut lloc a la ciutat italiana de Bolonya, concretament a l'hospital policlínic Sant'Orsola, on estava prevista l'operació d'un nen de dos anys. I és que els pares han paralitzat la intervenció poc abans que es realitzés en negar-se a firmar el document d'autorització que permet als metges fer transfusions de sang durant el procés quirúrgic. El motiu ha indignat el país i ha acabat en els tribunals: no volen que el petit rebi sang de persones que estiguin vacunades contra la covid.

Hospital Sant'Orsola / Arxiu|Arxivament

Hospital Sant'Orsola, a Bolonya / Arxiu

En les pròximes hores es coneixeran les declaracions del jutge de l'Audiència de Mòdena davant de la denúncia pública dels fets i el risc per al nen, mentre que la Fiscalia de Menors ha sol·licitat un recurs al Tribunal per a la protecció del menor i perquè es limiti la pàtria potestat.

Evitar transfusions de sang de donants vacunats

I és que, des del principi, tal com recullen els mitjans italians, els pares van acudir a la cita mèdica amb el cardiòleg i van acceptar la intervenció, però van paralitzar el procés abans de firmar el consentiment per a les transfusions de sang. El nen, que acaba de fer dos anys, pateix una greu malaltia cardíaca, per la qual cosa l'operació es considera de caràcter urgent. És per això que els tribunals hauran d'afanyar-se a prendre la decisió per poder salvar la vida del petit.

Hospital operació metge / Flickr

Els pares es neguen que el nen rebi transfusions de persones vacunades contra la covid / Flickr

Han estat, de fet, els mateixos metges que tracten al menor els que han interposat la denúncia als jutjats de Mòdena, al·legant que "la cirurgia no es pot ajornar atesa l'extrema gravetat de la situació", i seguir la petició dels pares -trobar donants que no hagin estat vacunats contra la covid- demoraria el procés i faria perdre un temps crucial. A més, tal com ha recordat el president de la Federació Nacional d'Ordres Mèdiques, Filippo Anelli, la normativa de donacions "no permet elegir el donant".

Anelli també ha demanat a la família la seva confiança en els sanitaris que estan tractant el seu fill a través d'un comunicat públic. Tanmateix, els pares, segons informacions de mitjans locals, s'han acollit a presumptes raons religioses per rebutjar la sang, argumentant que les vacunes no tenen base científica i que s'obtenen utilitzant embrions humans.