Mor per complicacions derivades del coronavirus el baixista i guitarrista irlandès Merv Shields. Era part de la banda Skrewdriver, famosa per les seves lletres d'ideologia feixista i unionista respecte al Regne Unit.

Shields ha mort en un hospital del comtat d'Antrim a Irlanda del Nord. Havia manifestat en diverses ocasions el seu rebuig de la vacuna, ja que considerava que la pandèmia i totes les seves conseqüències, normes i lleis eren un "complot jueu".

L'irlandès va morir als 59 anys el passat 1 de gener de 2022. Malgrat això, la seva família havia volgut mantenir en secret la mort de Marv Shields. Malgrat això, a començaments d'aquesta setmana van sorgir diversos rumors i, finalment, ha transcendit i diversos mitjans de comunicació ho han anunciat.

Estava a favor de la unió del Regne Unit

El músic fou un activista a favor de la unió del Regne Unit i Frank Portinari, líder de l'organització Ulster Defence Association de Londres ha volgut trasllades les seves condolences a la seva família i amics a través de les seves xarxes socials: "Destrossat al assabentar-me que l'exguitarrista de Skrewdriver, Big Merv Shields, va morir", va escriure.

Merv Shields 2tw

Merv Shields / Twitter

No ha estat l'única organització que li ha acomiadat, la Loyalist Defence League va emetre un comunicat a través de les seves xarxes socials recordant la seva figura: "Avui també tenim la molt lamentable notícia que un veritable cavaller i germà lleial, Mervyn Shields, ha mort tristament. Enviem a la seva família les nostres més profundes condolences i el nostre condol en aquest trist moment".

També era una persona contrària a qualsevol pensament polític d'esquerres. En una de les seves últimes aparicions públiques es va poder veure Shields amb una samarreta que deia: "Kill a Commie for Mommy" (Mata un comunista per mama).

La banda Skrewdriver

Aquesta banda era molt famosa en l'àmbit de la música rock. De fet, van ser uns dels pioners de l'estil RAC (Rock Against Communism). Les seves lletres eren extremadament polèmiques pel seu suport al nazisme i el racisme.

El grup va ser fundat el 1976 pel líder Ian Stuart Donaldson, un músic polèmic que va morir en un accident de cotxe el 1993. Va tenir cinc membres originals, però amb el pas dels anys diversos músics van passar a formar part, arribant a sumar 17.

Skrewdriver va arribar a fer campanyes a favor del Partit Nacional Britànic i el Front Nacional per recaptar fons a través de concerts per a ambdues entitats. També van impulsar la creació de Blood & Honour, una xarxa de promoció de la ideologia nazi a tot el món que realitza manifestacions anuals.

Algunes de les seves cançons es van fer molt populars pels seus missatges favorables al feixisme i la violència. Un exemple d'això va ser el tema 'When the boat menges in' en el que parlen sobre l'esclavisme de persones negres o 'The snow fell', dedicada a narrar els últims moments de la vida d'Adolf Hitler després de la caiguda de Berlín.