Maltractament sense agressió física, al menys directament, a València. La Policia Nacional ha detingut a Xirivella (València) un home de 61 anys per, presumptament, tallar l'aigua calenta la seva exparella mentre es dutxava i treure-li tot el menjar perquè no pogués alimentar-se. Tots dos havien acabat la relació feia uns sis anys, després de 34 anys junts, però encara continuaven convivint al domicili familiar, segons han informat fonts del Cos Nacional de Policia (CNP) aquest dimarts. Pel que sembla, ell la coaccionava i fins i tot li prohibia accedir a algunes zones comuns de l'habitatge. Per la qual cosa, la dona estava gairebé sempre tancada, com si d'una presó es tractés, a la seva habitació per por al seu exnòvio.

Assetjament indirecte i coacció a la seva exparella

El deixar-la sense aigua calenta pot semblar fins i tot infantiloide, però ho feia especialment a l'hivern quan les temperatures eren més baixes. Això comportava un assetjament i maltractament que podria categoritzar-se d'un mínim grau físic però enorme a nivell psicològic. A més, tallava el subministre de gas un cop sabia que es trobava a la dutxa, el que provocava un canvi radical de calor a fred. A més d'aquesta fredor, la deixava sense menjar i li prohibia l'entrada a zones comuns de la casa. Unes coaccions que, tot i que en aquests moments encara no han transcendit les motivacions, provocaven un patiment indirecte a la dona, que estava gairebé tot el dia tancada a la seva habitació.

L'home de 61 anys, que té antecedents policials per fets similars contra la mateixa víctima, ha estat detingut per la Policia Nacional acusat d'un delicte de coaccions i maltractament en l'àmbit familiar. En aquests moments ja ha passat a disposició judicial i s'espera que el magistrat analitzi el cas en les pròximes hores.