Nou mètode d'assetjament de gènere a València. La Guàrdia Civil ha detingut un home, de 54 anys, per instal·lar un dispositiu de vigilància i seguiment GPS al vehicle de la seva exparella. Per posar-li això al cotxe, segons han informat els policies en un comunicat, va necessitar l'ajuda d'un amic seu, que també ha estat arrestat. Tot va iniciar-se d'una forma més o menys innocent, quan la dona va començar a veure el seu exnòvio a llocs on anava sense haver-ho planejat amb antelació. No li va donar importància, encara que en aquests casos sempre anava amb un company d'ell que la intentava convèncer perquè tornessin a ser parella. Una casualitat. Això semblava. Fins que la dona, un dia, va veure'l manipulant els baixos del seu cotxe. Aleshores, va denunciar i va explicar aquest succés als agents que van iniciar una investigació.

Operació 'Sigote' a Picanya i voltants

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Sigote, va iniciar les indagacions, un cop la dona va presentar denúncia, a Picanya (València), d'on ella n'era veïna. Les troballes esporàdiques eren recurrents en diversos punts de la província de València, fins que va enxampar-lo manipulant els baixos del vehicle. En aquell moment, els agents van examinar-lo i van descobrir que tenia instal·lat un dispositiu de vigilància i seguiment GPS. L'origen de l'aparell, segons la documentació personal utilitzada per la seva compra, van indicar que pertanyia a una persona morta. Un fet estrany i que desconnectava l'assetjament tecnològic del que es pensava que patia la víctima per part de la seva exparella. No obstant això, els investigadors van aconseguir vincular-lo amb l'exnòvio i el seu amic, que també va participar en aquesta monitorització.

El dispositiu de seguiment GPS que portava la dona al cotxe a València / GUÀRDIA CIVIL
El dispositiu de seguiment GPS que portava la dona al cotxe a València / GUÀRDIA CIVIL

Per tot això, els agents van detenir l'home, de 54 anys, pels delictes de maltractament en l'àmbit familiar amb assetjament continuat i l'amic, de 62, per falsedat documental i usurpació d'estat civil. La Guàrdia Civil, després dels arrestos, ha entregat les diligències policials al jutjat de violència de la dona número 1 i al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Torrent (València).