Agents de la policia local han detingut un jove de vint-i-un anys per un presumpte delicte contra la seguretat viària en conduir sense una de les rodes davanteres del cotxe i sota els efectes de l'alcohol al municipi de Cambre, a Galícia. Un individu que va observar la conducció del noi va alertar la policia, que va localitzar el vehicle i va realitzar una prova d'alcoholèmia al conductor. 

El jove va aturar el cotxe quan no va poder fer una pujada

El jove detingut, que resideix al municipi gallec d'Oleiros (A Corunya, Galícia), va conduir un total de deu quilòmetres, des del poble de Ledoño fins a Cambre, sense la roda davantera del vehicle. Un home va presenciar l'instant exacte en el qual el conductor va intentar circular per una pujada i no va poder, tot i que va estar circulant durant uns quinze minut sense una de les peces fonamentals del vehicle. Aquest fet va cridar-li l'atenció i va decidir trucar a la Policia Local per avisar que hi havia un individu circulant pel poble sense una de les rodes del vehicle. En els deu quilòmetres de recorregut, el vehicle va deixar diverses marques sobre l'asfalt a conseqüència de la falta de la roda. 

La Policia Local va interceptar-lo i va presentar-se al lloc on l'home els havia dit que es trobava el vehicle. Allà, van apreciar que el seu conductor presentava senyals compatibles amb una intoxicació etílica. Aleshores, els agents van efectuar una prova d'alcoholèmia al noi. En el primer resultat de la prova, el jove presentava una elevada taxa d'alcoholèmia: 1,02 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat. En la segona prova, tot i que el resultat era més baix, continuava gairebé quadruplicant la taxa màxima permesa, amb un resultat de 0,89 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat. Segons el que va explicar el detingut a la policia, tot i que va notar que "alguna cosa anava malament amb la roda", va decidir no donar-li més importància i seguir el seu camí. 

EuropaPress 4462129 coche circulando rueda
El jove gallec va circular durant deu quilòmetres sense una de les rodes davanteres del vehicle, deixant marques a l'asfalt / Europa Press

Ara, el jove s'enfronta a diverses sancions per la seva temerària i perillosa conducció. Els agents l'han detingut com a acusat d'haver comès un delicte contra la seguretat viària en conduir superant la taxa màxima permesa. Les proves d'alcoholèmia que resulten en una xifra superior a 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat són considerades un delicte penal. Així doncs, un resultat com el del noi pot suposar no només una sanció econòmica, sinó també condemnes a treballs comunitaris, la retirada del carnet i, en el pitjor dels casos, una condemna a presó.