Un home de 33 anys que es va escapolir amb una nena de 13 de Monzón (Osca) ha estat enxampat a Lleida aquest dimecres. La Guàrdia Civil l'ha detingut pels delictes de detenció il·legal, inducció a l'abandonament del domicili familiar i agressió sexual a menor de 16 anys, a més d'un altre contra la salut pública. Tanmateix, el fugitiu va assegurar que mantenia una relació amb la menor. Segons ha avançat el diari Heraldo de Aragón, els fets van succeir al municipi aragonès aquest dimarts i la parella va ser localitzada dos dies després a la capital de Ponent cap a dos quarts de set de la tarda, atès que el presumpte segrestador tenia familiars a la zona.

La nena va ser trobada en bon estat a la ciutat catalana, dos dies més tard de l'últim cop que la van veure a la localitat aragonesa d'uns 17.650 veïns. Va anar-se'n de la casa dels pares amb l'home de 33 anys, amb el qual mantenia una suposada relació amb una diferència d'edat de dues dècades, que residia a la comarca del Somontano. Tot i enxampar-lo a Lleida, segons ha explicat el mitjà citat, l'arrestat es trobava aquest dimecres a dependències policials de la caserna de la Guàrdia Civil de Monzón a l'espera de ser posat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de la població.

Els pares van denunciar la desaparició dos dies abans a Monzón

Els pares van ser els que van alertar i denunciar la desaparició davant de la Guàrdia Civil, que va iniciar les gestions pertinents per la recerca i localització de la menor. L'operatiu policial va dividir-se entre l'Aragó i les Terres de Lleida, a Catalunya, on sabien que el fugitiu tenia família i podria ocultar-se amb més facilitat. I així va ser. Els parents van col·laborar en el procés i van ajudar els policies donant un indret més o menys exacte d'on es podria trobar la suposada parella. L'home ha estat arrestat per detenció il·legal, agressió sexual a menor de 16 anys i d'un delicte contra la salut pública, mentre la noia ja es troba amb els pares a Monzón.