Un home de 33 anys que es va escapar amb una nena de 13 de Montsó (Osca) ha estat enxampat a Lleida aquest dimecres. La Guàrdia Civil l'ha detingut pels delictes de detenció il·legal, inducció a l'abandonament del domicili familiar i agressió sexual a menor de 16 anys, a més d'un altre contra la salut pública. Tanmateix, el fugitiu va assegurar que mantenia una relació amb la menor. Segons ha avançat el diari Heraldo de Aragón, els fets van succeir al municipi aragonès aquest dimarts i la parella va ser localitzada dos dies després a la capital de Ponent cap a dos quarts de set de la tarda, atès que el presumpte segrestador tenia familiars a la zona.

La nena va ser trobada en bon estat a la ciutat catalana, dos dies més tard de l'últim cop que la van veure a la localitat aragonesa, d'uns 17.600 veïns. Va anar-se'n de casa dels pares amb l'home, de 33 anys i resident a la comarca del Somontano, amb qui suposadament tenia una relació i amb qui es portava una diferència d'edat de dues dècades. Tot i haver-lo enxampat a Lleida, segons ha explicat el mitjà esmentat, l'arrestat es trobava aquest dimecres en dependències policials de la caserna de la Guàrdia Civil de Montsó, a l'espera de ser posat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de la mateixa població.

Els pares van denunciar la desaparició dos dies abans a Montsó

Els pares van ser els que van alertar i denunciar la desaparició davant de la Guàrdia Civil, que va iniciar les gestions pertinents per a buscar i localitzar la menor. L'operatiu policial va dividir-se entre l'Aragó i les Terres de Lleida, a Catalunya, on sabien que el fugitiu tenia família i podria ocultar-se amb més facilitat. I així va ser. Els parents van col·laborar en el procés i van ajudar els policies dient-los un indret més o menys exacte d'on es podria trobar la suposada parella. L'home ha estat arrestat per detenció il·legal, agressió sexual a menor de 16 anys i per delicte contra la salut pública, i la noia ja és a Montsó amb els seus pares.