Xavi Jiménez és un home que està sent investigat com a presumpte autor de l'assassinat de l'Helena Jubany fa 20 anys a Sabadell (Vallès Occidental). Segons la Policia Nacional, les cartes anònimes que va rebre la bibliotecària de 27 anys abans de morir, les va escriure ell. A més d'aquesta prova, hi ha altres indicis que fan sospitar que podria estar relacionat amb aquest macabre crim.

L'Helena Jubany va ser assassinada l'1 de desembre del 2001. La investigació policial per esbrinar qui era el responsable dels fets, va estar plagada d'errors i negligències i, 20 anys després del crim, hores abans que prescrivís el crim, van imputar a Xavi Jiménez com a presumpte autor dels fets.

Xavi Jiménez va escriure les cartes anònimes a l'Helena Jubany

Han sortit a la llum els detalls que fan sospitar de l'autoria d'aquest home, que era de l'entorn excursionista de la víctima. La primera prova i la més important de totes és que la Policia Científica ha determinat que ell és qui va escriure les cartes anònimes, acompanyades d'una beguda amb somnífers que va rebre la bibliotecària.

La prova tipogràfica li van fer després que s'analitzés el disc dur de l'ordinador de la víctima i trobessin uns correus del Xavi esborrats on es feia referència a un examen d'anglès i a una sortida del centre excursionista de Sabadell, unes dades que apareixen als anònims.

Helena Jubany / Arxiu

Xavi Jiménez és l'únic investigat per l'assassinat de l'Helena Jubany a Sabadell (Vallès Occidental): les cartes anònimes que va rebre abans de morir, les va escriure ell 

En un primer moment, des dels jutjats, li van demanar que aportés documents escrits en el moment dels fets, però segons Xavi Jiménez, va dir que no en tenia cap i va ser llavors quan, a mitjan gener, li van fer una prova de cos d'escriptura per veure si trobaven coincidències amb els anònims. La investigació va concloure que sí.

Els motius que fan sospitar que té alguna cosa a veure amb el crim

Per aquest mateix motiu, el divendres de la setmana que ve haurà d'anar a declarar als jutjats de Sabadell com a presumpte autor dels fets. A part d'aquesta prova cal·ligràfica, hi ha alguns detalls que també fan sospitar. Un d'aquests és que el Xavi era una de les persones més properes a l'Helena a Sabadell, ja que la víctima era de Mataró i feia poc que s'havia mudat al Vallès i que, tot i que ell estava interessat en la bibliotecària, ella no, motiu pel qual es va distanciar. 

Les estranyes declaracions que va fer com a testimoni

A tot això cal sumar-li que, quan en el seu moment va declarar com a testimoni, va descriure l'Helena Jubany com una persona freda, una descripció contrària a la que havien donat altres testimonis i amics d'aquesta bibliotecària de Sabadell. Xavi Jiménez també insistia que la investigació no s'havia de centrar en el centre excursionista de Sabadell, la qual cosa no tenia sentit, ja que tot apuntava que el responsable de la mort de l'Helena era d'aquest entorn. Caldrà esperar a saber què declara davant el jutge per esbrinar més detalls i esclarir els fets.