Cocaïna i conducció són una mala combinació. Qualsevol droga ens resta competències per conduir de manera correcta i multiplica exponencialment el perill de patir un accident, fer-nos mal i fer mal als altres conductors de la carretera. La teoria, que sembla fàcil, no ha arribat completa a Mallorca.

Gravat en vídeo esnifant cocaïna per l'autopista a tota velocitat

El conductor d'un BMW ha estat caçat per l'autopista de Mallorca a gran velocitat i esnifant cocaïna a sobre d'un paper. Les imatges, avançades per CronicaBalear.es i a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, van ser gravades per la copilot d'un altre cotxe que també circulava en la mateixa direcció que el vehicle de l'home que sembla, segons les imatges, que està consumint aquesta droga.

Com no podia ser d'altra manera, les imatges s'han fet virals i ja les ha vist gairebé tot Mallorca després de ser publicades a les xarxes socials. Les imatges es van enregistrar aquest cap de setmana a l'autopista de Llucmajor i el vehicle on va el conductor esnifador va en sentit Palma.

 

S'enfada quan l'enxampen

A les imatges es veu clarament com l'home esnifa la ratlla de cocaïna de sobre el paper. Quan veu que ha quedat enregistrat, l'home respon ensenyant el dit del mig a la persona que grava.

El conductor surt de l'autopista a Andratx, tal com es veu a les imatges publicades a les xarxes socials. De moment, segons fonts policials, no s'ha identificat el conductor que apareix a les imatges. En cas de poder-ho fer, la Guàrdia Civil podria imputar a l'home un delicte contra la seguretat del trànsit si es demostra que consumia droga.

Les distraccions, màxim perill a la carretera

Alhora, però, des de la policia asseguren que no serà fàcil poder-ho demostrar. El que sí que ha quedat enregistrat és que conduïa sense agafar el volant, un fet que també és motiu de sanció pel codi de circulació, que castiga les distraccions. Són aquestes faltes d'atenció -mirar el mòbil, contestar el WhatsApp, encendres un cigarret o esnifar cocaïna- les causes més habituals d'accident de trànsit mortals a les carreteres.