Tragèdia a Cholet (França): un nen de 7 anys i la seva germana de 24 han mort en un tràgic accident per culpa d'un espectacle de focs artificials. El coet ha caigut en una zona plena de gent i ha explotat. Hi ha set ferits i un d'ells té un pronòstic molt greu. Les càmeres han gravat el moment exacte que cau el petard i se sembra el pànic.

Els fets han passat aquest dijous a la nit a Cholet, una ciutat francesa a prop de Nantes. El 14 de juliol és el dia de la Festa Nacional del país germà i, per aquest mateix motiu, a la nit es fan espectacles amb focs artificials a moltes ciutats.

Accident mortal en un espectacle de focs artificials a Cholet

A Cholet, com és habitual, també es va fer un espectacle amb petards. No obstant això, per causes que encara s'estan investigant, ha passat un tràgic accident que ha posat fi a la vida d'un nen de 7 anys i una noia de 24, que eren germans.

Tal com es pot veure als vídeos, que han corregut com la pólvora a les xarxes socials, de cop i volta, cau un petard i sembra el pànic. A part de les dues víctimes mortals, hi ha set persones ferides, una de les quals està lluitant entre la vida i la mort amb un pronòstic molt greu.

Accident mortal en un espectacle de focs artificials a Cholet (França) / Xarxes socials

El petard ha caigut a prop de la pista de ball de Cholet

El petard ha caigut en una zona molt propera a la pista de ball i, per tant, hi havia molta gent. "Les persones que s'encarregaven de la seguretat van demanar a les persones que s'allunyessin, tot i que, a priori, no hi havia perill", segons explica Gilles Bourdouleix,  l'alcalde de Cholet.

Segons expliquen els testimonis que estaven al lloc dels fets, quan va explotar el petard, tothom va començar a córrer. "Estava a uns cinc metres de l'explosió amb les meves filles i vaig sentir la calor de l'explosió. Afortunadament, malgrat l'ensurt, estem vives", diu una de les dones que estava allà.

Moren un nen de 7 anys i la seva germana a França / Xarxes socials

La Policia de França investiga les causes del fatal accident

Bourdouleix ha aprofitat l'ocasió per dir que l'empresa que ha organitzat l'espectacle és seriosa i té molta experiència en aquest tipus d'espectacles. "Fa anys que treballem amb ells i és la primera vegada que passa. És una tragèdia terrible", lamenta l'alcalde.

La Policia de França ha obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest fatal accident. Els agents treballen amb la hipòtesi que és un homicidi involuntari i, de moment, no se sap per què ha caigut al costat de la pista de ball popular.