Un bebè de 14 mesos està ferit de gravetat després que un gos American Stanford l'ataqués i el mossegués a la cara. El petit va ser traslladat en estat greu fins a l'Hospital de Torrecárdenas, a Almeria, on ha estat ingressat durant 24 hores a causa de les lesions maxil·lofacials que el gos li ha provocat.

El succés va tenir lloc dissabte passat 18 de juny, a prop de les deu del matí, en una terrassa d'un bar situat al carrer San Isidro, de la localitat d'Almeria d'El Ejido, a Andalusia. La Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació i està instruint diligències contra els amos de l'animal.

Els pares i el menor estaven passejant quan el gos es va abalançar sobre el nen

Segons van relatar els testimonis de l'atac, la família del petit estava passejant pel carrer i van passar per la terrassa on era el gos, guardat pels seus amos. Va ser en aquell moment que l'animal, en veure el nen, es va abalançar sobre ell i el va atacar, mossegant-lo a la cara i causant-li conseqüentment greus ferides maxil·lofacials. Les persones que van presenciar el succés ràpidament van alertar els serveis d'emergències, que es van personar amb una ambulància al lloc dels fets i van atendre el petit. En comprovar la gravetat de les ferides del nen, el van evacuar d'emergència fins a l'Hospital Torrecárdenas, que es troba a uns 43 quilòmetres del municipi on va tenir lloc l'incident. El nadó, que ha estat ingressat durant un dia sencer, ja ha estat donat d'alta.

La Policia Nacional investiga els fets

Fins al lloc dels fets també es van desplaçar agents del Cos Nacional de Policia i de la Policia Local d'El Ejido, per prendre declaració als testimonis. La Policia Nacional finalment s'ha fet càrrec de la investigació d'aquests fets i, ara per ara, la propietària de l'animal ha hagut de declarar amb el seu advocat a la Comissaria de la Policia Nacional. Els agents l'acusen d'un delicte de lesions greus per imprudència, ja que, segons han corroborat diversos testimonis, l'animal no portava el morrió en el moment de l'atac, una cosa que és obligatòria per a algunes races de gos i espais concrets.

Existeixen determinades races de gos, catalogades com|com a "Gossos Potencialment Perillosos" (PPP) que, per motius genètics, poden suposar un perill si no es prenen algunes precaucions, com és el morrió o una corretja no extensible. A Espanya, es considera que hi ha vuit races de PPP, les quals són l'American Pitbull Terrier, la Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Dog Argentí, Fila Brasiler, Akita Inu i Tussi Inu, així com les seves barreges. També és obligatori que els gossos que no pertanyin a aquestes races, però que compleixin una sèrie de característiques (com tenir una musculatura forta, un coll ample i robust, o antecedents per agressions) portin un morrió. Si bé és cert que l'agressivitat del gos depèn, principalment, de l'educació que hagi rebut, és necessari que es compleixin aquestes regles per evitar incidents com el succeït a El Ejido.