És per tots sabuts que el gos és el millor amic de l'home per la seva lleialtat i amor incondicional, i aquesta emotiva història que, si bé podria haver estat una tragèdia, ha tingut un final feliç, ho demostra. Un ancià veí de Màlaga va tenir un accident mentre passejava només per la muntanya amb els seus gossos; els animals, en presenciar el seu amo en perill, no van parar fins que van aconseguir fer entendre la filla de l'home on era atrapat el seu pare.

Els fets van succeir la tarda del passat dimecres vuit de juny en una zona residencial del barri del Limonar, situat al districte Est de la ciutat de Màlaga. Un metge jubilat, de 78 anys i resident d'aquesta zona, va sortir, com cada dia, a fer un tomb en companyia dels seus dos gossos pel descampat que es troba a escassos metres de casa seva. Durant el passeig, un dels seus gossos va veure de lluny un gat, i va sortir disparat cap al felí per atrapar-lo. L'ancià va seguir la seva mascota per la muntanya, i va ser en aquell moment que va tenir un accident, el qual el va deixar incomunicat i atrapat durant hores, patint, a més, les inclemències del temps, ja que aquella tarda Màlaga va registrar 37 graus de temperatura.

L'ancià va caure per un terraplè i va quedar atrapat

L'home va seguir a un dels seus gossos, que s'havia posat en un terraplè després d'haver sortit disparat cap al lloc per atrapar un gat. Desafortunadament, l'home va tenir una caiguda en aquest mateix terraplè, i va quedar atrapat. L'ancià, que a més d'una avançada edat tenia problemes de genoll, va tractar amb totes les seves forces de pujar la costa del terraplè, sense èxit; estava atrapat i incomunicat sota l'abrasador sol de Màlaga. Les repetides vegades que l'home va tractar d'enfilar-se la costa del terreny li van causar erosions i, per si no n'hi hagués prou, la pèrdua del seu telèfon mòbil i de les seves ulleres, la qual cosa el deixava en una situació encara més vulnerable.

La seva esposa no anava a tornar fins a la nit i, segons ha sabut el mitjà Diario Sur, quan va tornar va pensar que el seu marit havia sortit a fer el seu habitual passeig i es va adormir, sense saber que, realment, estava atrapat a escassos metres de casa seva. No obstant això, quan la dona es va despertar, prop de la una de la matinada, i va comprovar que el seu marit ni havia tornat, va trucar alarmada a la filla d'ambdós perquè acudís al domicili.

Els gossos van guiar van mostrar el camí fet per l'ancià

Quan la filla del matrimoni va arribar a la casa dels seus pares, els dos gossos la van rebre efusivament. Sense perdre gairebé temps per rebre les carícies i moixaines que tant els agraden, els dos gossos ràpidament van mostrar un comportament estrany, entossudint-se amb què la jove sortís del domicili i empenyent-la fins a mostrar-li la direcció del carril que conduïa al barranc, segons Diario Sur. La filla va tenir un pressentiment i va obeir els animals, fins que va aconseguir arribar al terraplè on el seu pare havia passat les últimes nou hores. El va trobar desorientat i atordit, després d'haver passat tantes hores sota el sol sense aigua, ni les seves ulleres ni aigua; a més, l'home presentava algunes contusions i erosions amb sang, causades pels seus múltiples intents d'enfilar-se el terraplè.

La filla va donar l'alerta a la Policia Local de Màlaga. Els agents es van desplaçar fins al lloc on l'ancià s'havia accidentat, i va mobilitzar també efectius del Reial Cos de Bombers de Màlaga. Van ser aquests últims que, finalment, van dur a terme el rescat de l'ancià.