La Guàrdia Civil ha detingut a l'empresari Luis Miguel V.F., en una finca de Humanes (Madrid). El detingut sacrificava gats i gossos per vendre la seva sang a clíniques veterinàries i hospitals. Durant l'operació policial s'han alliberat 240 animals, principalment llebrers, conills i gats, que es trobaven en unes condicions insalubres. A més, els agents també han arrestat una altra persona, de nacionalitat marroquina, que era l'encarregada de les instal·lacions.

L'empresari detingut aconseguia els animals mitjançant propietaris d'animals que no volien continuar cuidant d'ells, i també gràcies a protectores que delegaven el seu càrrec. Luis Miguel figurava com a administrador únic en el registre mercantil d'una empresa anomenada Centro de Transfusiones Veterinario S.L., i com a president de l'Associació d'Hematologia i Homeopatia Animal, que s'encarregava de la certificació de laboratoris d'hematologia i de bancs de sang associats. Malgrat ser el propietari d'una empresa relacionada amb salut animal, els investigadors asseguren que el detingut mancava de qualsevol tipus de titulació.  

Pràctiques doloroses i cruels

Per obtenir majors quantitats de sang, Luis Miguel punxava els animals directament sobre el ventricle esquerra del cor, fet que els provocava directament la mort per xoc hipovolèmic.

Posteriorment a la mort, els cadàvers dels animals eren congelats i incinerats en un crematori de Yuncos, a Toledo. La Fiscalia va comptabilitzar entre els mesos d'abril i maig de 2022 60 cossos d'animals morts per extracció de sang. Concretament, són 27 gossos, 29 gats, 3 conills i una fura.

Els agents de la Guàrdia Civil han localitzat a la finca de Humanes un laboratori en el qual es realitzaven les extraccions, a més d'una gran quantitat de bosses de plasma preparades per la seva distribució. Segons el Ministeri Públic, l'objectiu d'aquesta pràctica és vendre la sang a clíniques veterinàries, principalment, a un preu de 80 euros per 400 mil·lilitres en el cas dels gossos, i 85 euros per 40 mil·lilitres en els gats. El detingut oferia els serveis d'homeopatia a Espanya, però també va arribar a oferir-ne a altres països com Itàlia, Bèlgica, França i Portugal.​

Els llebrers, la raça animal amb sang universal

De la mateixa manera que els humans, els animals també tenen un tipus de sang que és universal. En aquest cas, la raça dels llebrers és una raça de donant universal. Segons la Fiscalia, el detingut albergava nombrosos animals llebrers, sobretot joves, i els sotmetia de manera reiterada a extraccions de sang utilitzant mètodes prohibits i sense cap mena de protecció ni aplicant-los anestèsia.

La Fiscalia recorda que la veterinària és una professió regulada i que per poder exercir-la és necessari estar graduat de la titulació oficial de Veterinària