Un error judicial va fer que el presumpte assassí d'un jove de 22 anys quedés en llibertat per equivocació. Queden dos dies per la celebració del judici i encara no se sap on s'amaga l'home que va matar Niccolò Ciatti a Lloret de Mar fa cinc anys.

Assassinat de Niccolò Ciatti a Lloret de Mar

Els fets es remunten a l'estiu del 2017 a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar (Selva). La víctima és el Niccolò Ciatti, un noi de 22 anys natural d'Itàlia que havia arribat a Catalunya per passar uns dies de vacances. Ciatti treballava en una fruiteria de Florència i tenia molts plans de futur amb la seva parella.

De fet, volia estalviar diners per independitzar-se amb ella un cop finalitzés l'estiu del 2017. No obstant això, aquests plans van fer un gir de 180 graus per culpa de l'agressió mortal que va patir en aquella discoteca de la Costa Brava. 

L'agressió mortal va quedar registrada a les càmeres de seguretat

El jove va sortir de festa amb uns amics a St. Trop quan, de cop i volta, es va trobar amb tres turistes d'origen rus que el van apallissar fins a deixar-lo inconscient, uns fets que van quedar registrats a les càmeres de seguretat.

Niccolò Ciatti / Instagram niccolo_ciatti

Niccolò Ciatti és un noi de 22 anys que va ser assassinat a Lloret de Mar (Selva) fa cinc anys i el presumpte autor dels fets està en llibertat per un error de les autoritats italianes / Instagram niccolo_ciatti

Presó provisional i sense fiança per un dels tres sospitosos

Després dels fets, tots tres van fugir i la víctima va ser ingressada a l'hospital Trueta de Girona on, malauradament, va acabar morint per culpa de les ferides de l'agressió. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per localitzar i detenir els presumptes autors dels fets i, finalment, els van trobar.

Es tractava de tres homes de 20, 24 i 26 anys que, després de passar a disposició judicial, dos d'ells van quedar en llibertat amb càrrecs i un va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança.

El principal sospitós en llibertat per culpa d'un error judicial

L'home acusat de ser el principal autor dels fets va estar quatre anys en una presó catalana, però fa gairebé tres mesos el van extradir fins a Itàlia, on havia de ser jutjat i on li demanaven una condemna de cadena perpètua. Quan va arribar a Itàlia, les autoritats el van deixar en llibertat de manera errònia per culpa d'un problema jurisdiccional i burocràtic. 

El Govern italià assegura que està fent tot el possible per localitzar aquest fugitiu com més aviat millor. El judici se celebrarà aquest dimarts a Roma, però res apunta al fet que el presumpte assassí del Niccolò es presenti als jutjats. Qualsevol persona que tingui alguna pista d'on podria estar amagat aquest fugitiu, que no dubti a comunicar-ho a la Policia.