El multimilionari nord-americà Robert Durst, hereu d'una coneguda família de Nova York, ha estat aquest dijous condemnat a cadena perpètua sense llibertat condicional per un jutjat de Los Angeles pel cas de l'assassinat de la seva millor amiga, Susan Berman, l'any 2000. Durst també va matar un veí i està acusat de la mort de la seva exesposa.

Condemnat per assassinat un multimilionari

La sentència de Durst, que passarà la resta de la seva vida en una presó de Califòrnia, va quedar fixada el mes passat quan un jurat el va condemnar per l'assassinat de Berman i va mantenir l'acusació que el magnat immobiliari de 78 anys va disparar a la seva amiga per encobrir l'assassinat de la seva primera esposa, Kathie, a Nova York el 1982.

Robert Durst / Cedida

Robert Durst / Cedida

Berman va rebre un tret al cap a casa seva, a Los Angeles, quan es preparava per donar informació a la policia sobre el presumpte paper de Durst en la desaparició de la seva esposa, considerada morta a falta de trobar el seu cadàver, el 1982. Berman era la confident de Durst i li havia explicat els seus amics que havia proporcionat una coartada al multimilionari després de la desaparició de la seva dona.

El multimilionari ha negat haver matat Berman i ha assegurat que va trobar el seu cadàver al terra de la seva habitació. Després va enviar una carta anònima a la policia perquè trobessin el cos perquè temia que el culpessin a ell.

Robert Durst / Cedida

Robert Durst / Cedida

El cas va cobrar nova vida fa sis anys arran de l'estrena del documental 'The Jinx', en el qual Durst aparentment confessava haver comès el crim de la seva amiga.

Durst també va matar i va desmembrar el seu veí i va llançar el seu cos al mar però el magistrat d'aleshores va considerar que va ser en defensa pròpia. El magnat va ser condemnat per destrucció de proves en el cas de la mort del seu veí Morris Black.

Assassinen un diputat britànic a punyalades en un acte electoral

El diputat conservador britànic David Amess, de 69 anys, ha mort després de rebre diverses punyalades aquest divendres durant una trobada amb els votants de la seva circumscripció a Leigh-on-Sea, al comtat anglès d'Essex.

David Amess / Europa Press

David Amess / Europa Press

L'atac va tenir lloc en una església metodista, durant una trobada que va interrompre un home armat amb un ganivet, segons la cadena de televisió Sky News.

L'apunyalament recorda al fatal tiroteig, precisament abans d'un fòrum similar, on va ser assassinada el juny de 2016 la diputada laborista Jo Cox, de 41 anys. L'autor del crim, Thomas Mair, vinculat a l'extrema dreta i amb problemes mentals, va ser condemnat a cadena perpètua a finals d'aquell mateix any.