No és estrany que les ambaixades avisin als seus conciutadans dels perills que es poden trobar si visiten països durant les seves vacances. L'any passat, amb tot aturat per culpa de la pandèmia, no era necessari, però ara, que sembla que el turisme es torna a activar, les autoritats estrangeres han començat a avisar sobre els perills de visitar Barcelona.

França avisa de robatoris violents a Barcelona

Una de les ambaixades que ha alertat als seus compatriotes és la de França. En una publicació d'alerta a la seva pàgina web, el Ministeri d'Afers Estrangers del país gal avisa als turistes que visitaran Barcelona que tinguin molt de compte amb els lladres. Ho diuen sense amagar-ho: "Els robatoris són nombrosos a les grans ciutats, fins i tot de vegades acompanyats de violència". I detallen que a la capital catalana s'ha registrat un "augment significatiu" d'aquest tipus d'assalts. I avisen als turistes francesos: "És important estar atents sobretot a les zones turístiques i al transport públic".

Entre el tipus de robatoris també alerten als ciutadans francesos que cal anar amb compte amb els robatoris que es cometen en autovies, autopistes i en àrees de servei. Sobretot, avisen que ningú s'aturi ni que es rebin avisos de desconeguts, que és un mètode utilitzat per robar a turistes a Espanya.

La parella de Manuel Valls, assaltada al centre de Barcelona

Fa poques setmanes la parella de l'exprimer ministre francès Manuel Valls, Susana Gallardo, va ser atacada al mig del carrer, a barri de Sant Gervasi, i dos desconeguts li van robar un rellotge. Els darrers dies també s'han registrat atacs contra persones gais a la ciutat. El darrer cas una agressió en manada d'un grup de joves contra un home de 52 anys a la zona del Park Güell. Entre deu joves el van agredir i li van robar la cartera, segons va denunciar ell mateix als Mossos. La policia catalana ha obert una investigació, que suma a la que també van iniciar el passat 24 de juny per una agressió a una parella gai al districte de Gràcia.

Mossos Barcelona

França avisa de robatoris violents a Barcelona als seus turistes / GRS

També avisa del risc d'atemptat i de terratrèmol

França també alerta als seus turistes que l'alerta d'amenaça terrorista segueix sent de 4 sobre 5 a tot Espanya i també, tot i que ja no a Barcelona, del perill sísmic. "La província de Múrcia es troba en una zona d'activitat sísmica", assegura la diplomàcia gal·la.

Avisos anteriors dels EUA i Israel

Altres temporades d'estiu les alertes havien arribat també de l'ambaixada dels Estats Units i d'Israel, molt gelosos també amb la seguretat dels seus ciutadans. Algunes d'aquestes alertes, però, estaven també relacionades amb el perill d'atemptats terroristes en territori espanyol per part de grups islamistes.