Un parapentista ha mort, i un altre ha resultat ferit, el matí d'aquest dissabte, 13 d'agost, a la localitat de Carcaixent, a València, en ser sorpresos per les fortes ratxes de vent que des de la nit del mateix dissabte fuetegen la zona. La víctima mortal, que es trobava practicant aquest esport juntament amb un company, ha tingut una caiguda fatal a conseqüència del fort vent. El company del mort, que, d'altra banda, també s'ha vist afectat per les inclemències meteorològiques, ha patit ferides i lesions a causa de la caiguda; s'ha accidentat a la localitat d'Alzira. El succés ha mobilitzat diversos equips d'emergències i sanitaris, que s'han desplaçat fins als dos punts accidentats per atendre les víctimes.

El tràgic succés ha tingut lloc a escassos quilòmetres de Cullera, la zona on més s'han fet notar les ratxes de vent que acompanyaven l'esclafit càlid viscut a la regió. A la platja de la localitat valenciana s'estava celebrant el popular festival de música Medusa Festival, que ha quedat cancel·lat després que les ratxes de vent, que superaven els 65 quilòmetres per hora, provoquessin la caiguda d'estructures metàl·liques, ferint a una quarantena de persones i causant la mort d'un jove de 22 anys.

Les fortes ratxes de vent han provocat la caiguda dels parapentistes, i la mort d'un d'ells

El terrible accident ha succeït aquest dissabte, 13 d'agost, a prop de les vuit del matí, i els serveis d'emergència han rebut l'avís pel mateix entre les 08:31 i les 08:45 del matí. Els dos parapentistes s'han vist sorpresos per les fortes ratxes de vent que bufen a la costa valenciana amb gran violència des de la matinada d'aquest dissabte. Ambdós parapentistes han patit caigudes; un d'ells ha aterrat amb vida en el terme municipal d'Alzira, si bé pateix diverses ferides i lesions a conseqüència de l'accident, encara que el seu estat de salut no ha transcendit. L'altre parapentista, desgraciadament, ha tingut una caiguda que ha resultat mortal, i el seu cos ha estat localitzat en el municipi de Carcaixent, concretament a la zona de Huerto Lechon; l'avís del seu accident s'ha donat a les 08:45 del matí. Fins al punt on s'ha accidentat mortalment el parapentista s'han mobilitzat bombers, el sergent d'Alzira i efectius del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA). Els bombers han realitzat maniobres de recuperació cardiopulmonar a l'individu fins que han arribat els mitjans sanitaris, que únicament han pogut certificar la mort de l'home.

La rebentada càlida que es viu a la costa de València causa desenes de danys

La Comunitat Valenciana ha viscut des de la matinada i durant part del matí un episodi meteorològic conegut com a "esclafit càlid", el qual ve acompanyat de fortes ratxes de vent que, a vegades, poden superar els 65 quilòmetres per hora. Aquest esclafit càlid ha provocat altres danys al territori valencià, principalment caigudes d'arbres i tendals, incidències que han requerit la intervenció del cos de bombers. Alhora, els bombers també han hagut d'atendre diversos incendis de vegetació, agreujats precisament per les fortes ratxes de vent sec que bufen. Tanmateix, la principal incidència, donada l'elevada xifra de persones afectades i víctimes, ha estat al Medusa Festival.