El Medusa Festival és un dels esdeveniments musicals més esperats de l'estiu i de l'any. El festival de música, que se celebra des de fa diversos anys a la platja de Cullera, a València, ha viscut enguany una de les seves edicions més tràgiques, quedant cancel·lat definitivament després del tràgic succés que ha tingut lloc la matinada d'aquest dissabte, 13 d'agost. A causa d'un esclafit càlid, un fenomen meteorològic que ve acompanyat de fortes ratxes de vent calent, parts de l'escenari, així com d'altres estructures del festival, van començar a caure i es va sembrar el pànic. El balanç del tràgic succés és de, per ara, un jove mort i 40 persones ferides, nou d'elles de gravetat. Els moments de pànic i horror viscuts a l'interior del festival, així com a la zona d'acampada, mostren la violència amb què va sorprendre l'esclafit càlid als milers d'assistents. 

Recull de vídeos que mostren la violència de l'esclafit càlid que ha causat la mort d'un jove de 22 anys

Els assistents del festival, sorpresos per les fortes ratxes de vent, descriuen l'última nit del festival (el qual havia d'allargar-se fins diumenge) com un infern total. El vent, que molts d'ells comparen amb un huracà o un tornado, va fer volar pels aires objectes contundents, decorats, branques i sorra. Els assistents també asseguren que en el moment en què va començar l'esclafit, les temperatures van augmentar fins als 35 oC, i que pràcticament no es podia respirar. Alguns dels vídeos publicats a les xarxes socials mostren el veritable horror que els assistents, majoritàriament joves, van viure durant unes hores. 

A la zona d'acampada, per exemple, la qual estava habilitada per a 12.000 persones, el vent va endur-se diverses tendes de campanya, deixant als assistents sense un lloc on poder arrecerar-se. De fet, en el moment en què va començar l'episodi meteorològic, part de l'organització del festival va demanar als assistents que tornessin a la zona d'acampada. La majoria van obeir, i en arribar van trobar-se amb què la seva tenda havia desaparegut. Aquest vídeo, gravat per un usuari de Twitter anomenat Pablo Summer, mostra com el vent feia perillar les tendes i tendals de la zona d'acampada, així com les persones que s'hi allotjaven. 

Aquest segon vídeo, gravat per un usuari anomenat Manu Galera, mostra la nul·la visibilitat que hi havia a la zona del festival a conseqüència de l'esclafit càlid. Les ratxes de vent, en ocórrer a la platja, van transformar el desagradable episodi en una tempesta de sorra, tal com es pot apreciar a les imatges. En el mateix vídeo, pot veure's com el vent arrossega una estructura metàl·lica, que molt probablement és una tanca, i provoca que un tendal de grans dimensions es mogui violentament. 

Tanmateix, el vídeo que més commoció ha causat, i que veritablement mostra l'horror que els assistents del festival de música van viure durant unes hores, és el que mostra la caiguda de l'estructura metàl·lica que ha provocat la mort d'un jove de 22 anys. L'estructura, que formava part d'una de les entrades del festival, va caure a conseqüència de les ratxes de vent; en el vídeo, pot observar-se que ha quedat parcialment torçada. Desenes de persones s'apropen a la zona accidentada per tal d'ajudar a les persones ferides a sortir-ne, moltes intenten subjectar els tendals perquè no volin, i fins i tot pot observar-se una baralla entre un membre del personal de seguretat i un assistent. A les imatges també es veu com les milers de persones que estaven a la zona de concerts són desallotjades massivament.