El Medusa Festival queda cancel·lat definitivament després de la mort d'un jove de 22 anys i la quarantena de ferits a causa del despreniment de diverses parts de l'escenari provocades per les fortes ratxes de vent registrades durant la matinada. Així ho ha confirmat l'organització del festival a través d'un comunicat publicat a les xarxes socials, i un cop avaluats els danys causats per l'esclafit càlid que la matinada d'aquest dissabte, 13 d'agost, ha sorprès als milers d'assistents del festival. Tant l'organització del festival, com les autoritats de Cullera, el municipi on s'ubicava l'esdeveniment, asseguren estar consternats i commocionats a causa del tràgic succés. 

"És el moment més dur que mai hauríem pensat que passaria": les declaracions de l'organització del Medusa Festival

"És un moment molt dolorós i difícil. Un moment tremendament trist per familiars i amics. Un moment que ningú hauria de conèixer. També és el moment més dur que mai hauríem pensat que passaria tots els que formem part del Medusa Festival", ha assenyalat la direcció de l'esdeveniment en el comunicat. "Els nostres pensaments els ocupen contínuament tots i cada un dels afectats, directa i indirectament, pel desgraciat, inesperat i inevitable accident que ha tingut lloc aquesta nit a causa de les extremes i imprevisibles inclemències del temps durant la celebració del Festival", han afegit.

En aquest sentit, el Medusa ha subratllat que el públic és "important" i que ells "han dipositat la confiança en nosaltres i han estat un pilar fonamental perquè avui fóssim aquí. Sempre ha estat una prioritat absoluta per a nosaltres la seguretat dels assistents en l'esdeveniment, la de treballadors i artistes. El primordial és protegir-nos a tots en cada un dels nostres festivals".

Cancel·lació definitiva del festival

Per tots aquests motius, l'organització del Medusa ha decidit cancel·lar definitivament el festival, a causa de les "condicions meteorològiques que es preveuen al llarg del dia que ens obliguen moralment, i per responsabilitat, a posar fi a la nostra edició de 2022". El festival havia de tenir lloc fins al 15 d'agost.

El comunicat acaba expressant respecte cap a tots els afectats: "Volem acompanyar-vos en el procés de dol. Ens tindreu per tot allò que necessiteu. El vostre sofriment insuportable el fem nostre. De nou, expressar les nostres profundes i sinceres condolences".

Un mort i 40 ferits

Actualment, el nombre de ferits n'ascendeix a 40, dels quals nou es troben en estat greu. Tanmateix, el nombre podria augmentar al llarg del dia. A banda dels ferits, el terrible accident també s'ha endut la vida d'un jove de 22 anys. Segons les primeres hipòtesis, la tempesta hauria assolit ratxes de vent de més de 65 quilòmetres per hora.