Nou gir de guió a la sessió d'aquest dimecres del judici contra Daniel Sancho. Tot i que els missatges de Whatsapp del mòbil de l'espanyol i l'anàlisi de les parts del cadàver del colombià Edwin Arrieta han centrat tota la jornada davant del tribunal de Samui, a Tailàndia, els nous testimonis han fet trontollar part de l'acusació. Tant és així que, pel que sembla, podria perillar que la causa sigui declarada per assassinat en comptes de per homicidi imprudent, que és el que busquen els advocats del fill de l'actor Rodolfo Sancho.

Les declaracions de la forense sobre l'autòpsia al capdavant d'Edwin Arrieta

Ja a la tarda, va declarar com a testimoni de la Fiscalia la metgessa forense de l'Hospital de Phangan, Pogpaka Kaewprasong, encarregada de fer la primera autòpsia de cinc de les parts del cadàver d'Arrieta trobades per la policia el passat 6 d'agost. Aquestes restes van ser descobertes a la platja Salad de la turística illa de Phangan, pròxim a Samui, molt a prop`d'on era l'hotel al qual hauria tingut lloc el crim el 2 d'agost. Van trobar el cap i les mans i, segons les anàlisis forenses, la mort del cirurgià colombià es va poder produir a causa d'un cop fort al clatell.

Daniel Sancho arribant als jutjats en un furgon en Koh Samui (Tailàndia) / EUROPA PRESS
Daniel Sancho arribant als jutjats en una furgoneta a Koh Samui (Tailàndia) / EUROPA PRESS

Després d'aquestes primeres restes del cirurgià, en van trobar algunes més. Així ho especifica la Policia de Tailàndia a l'informe que va realitzar durant dos mesos d'investigació, el qual indica que es van trobar almenys vuit de les disset parts en les quals el cadàver hauria estat desmembrat. Així, en aquests moments tenen el cap, la pelvis i les cames, però no el tòrax, una peça clau per a l'autòpsia. En qualsevol cas, cap de les anàlisis forenses no han determinat una causa concloent de la mort d'Arrieta, que Sancho assegura que es va deure a una baralla al bany de la seva habitació d'hotel.

Però n'hi ha més. Perquè la metgessa forense de l'Hospital de Phangan -independent de la policia que ha estat acusada d'"irregularitats" al cas- ha assegurat que durant la radiografia al crani d'Arrieta es van donar diverses variables que podrien haver influït en la mort. "El que ha declarat és que aquestes ferides a l'occipital del crani d'Edwin Arrieta podrien ser perfectament compatibles amb una baralla", ha relatat un reporter i enviat especial a Tailàndia del programa Vamos a ver. Aquesta dada, desconeguda fins ara fa que les ferides puguin ser relacionades amb l'enfrontament entre ambdós al bany, tot i que no s'ha pogut aclarir del tot.

Daniel Sancho actiu al judici i sense traductor d'espanyol

Sancho, de 29 anys, va tornar a fer preguntes als testimonis durant la seva declaració d'avui, segons van revelar a EFE diverses fonts, amb la qual cosa manté un paper bastant actiu en la seva defensa. El jove espanyol ha prescindit a més de la interpretació del tailandès a l'espanyol que havia sol·licitat a causa dels problemes que hi va haver amb la traducció per videoconferència a l'inici del procés la setmana passada, i ara compta amb una traductora de tailandès a anglès a la sala, que agilitza i facilita les vistes.