El futbolista brasiler Dani Alves té més traves per sortir de la presó. La Fiscalia de Barcelona ha comunicat aquest dilluns que s’oposa que es decreti la llibertat provisional de Dani Alves, acusat de violar una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona, el 30 de desembre passat. La Fiscalia afirma que “subsisteixen els supòsits” que van motivar la presó provisional d'Alves, decretada el 20 de gener passat per la magistrada del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, a petició de la Fiscalia i de l’acusació particular de la denunciant. “Es mantenen els indicis racionals de criminalitat i subsisteix el risc de fugida, sense que les mesures alternatives a la presó proposades per la defensa mitiguin aquests fins”, sosté en un comunicat la Fiscalia de Barcelona. A més a més, el ministeri fiscal s’oposa a la personació de Fecasarm i Spain Nightlife com a acusació popular en assegurar que “falta acreditació d’un interès legítim” i “per falta de cobertura legal”.

La defensa de l’exjugador del Barça, exercida pel penalista Cristóbal Martell, va presentar un recurs d’apel·lació en el qual intenta desmuntar el risc de fugida, en assegurar que té la família i negocis a Barcelona, a més de ressaltar que la seva situació econòmica no és tan folgada com per permetre’s no complir amb la justícia espanyola. Amb tot, proposa que l’Audiència de Barcelona li apliqui les mesures de restricció de moviments que marca la llei per tal de trencar aquest risc. En concret, proposa la retirada del passaport, personació al jutjat, si cal a diari, una ordre d’allunyament de la víctima i la imposició d’una fiança per tal d’assegurar que estarà present al judici, que és un dels motius legals per mantenir una persona en presó preventiva, a més d’evitar la reiteració delictiva o la destrucció de proves.

Està previst que l’advocada Ester Garcia, en nom de la denunciant, també reclami que Alves continuï en presó provisional. Ara és a la presó de Brians 2. El jugador manté que va ser una relació sexual consentida, però, camí de la presó, el club Pumas de Mèxic va acomiadar-lo i també ha perdut el suport de patrocinadors. Aviat la secció 3a de l’Audiència de Barcelona haurà d’acordar la vista, demanada per la defensa, perquè les parts argumentin les seves posicions, i després resolgui si el deixa en llibertat provisional o no, en una interlocutòria motivada.

Les proves d’ADN

Paral·lelament al recurs contra la presó provisional d’Alves, la investigació continua. Hi ha pendent un informe forense que aclareixi si les restes biològiques trobades a la roba de la noia són d’Alves. Així com de l’exploració del cos d’ella. D'altra banda, divendres passat la cosina i l’amiga de la denunciant van ratificar la seva versió en el jutjat i van assegurar que el futbolista els feia tocaments, i en un cas, la magistrada Concepción Cantón va oferir a una de les noies si volia denunciar el jugador en considerar que el que li havia fet podia ser delictiu.

Les tres noies van confirmar que van anar voluntàriament al reservat del Sutton, quan un cambrer els va dir que Alves les convidava a cava, el qual no van beure, i que van sentir-se incòmodes per l’actitud l’exjugador del FC Barcelona, fet que nega la defensa amb la interpretació dels vídeos. Es destaca que la denunciant es va dirigir cap a un espai on era Alves, dos minuts després, tot i que ella no sabia que era un petit lavabo. Al vídeo, queda enregistrat el mirall de la barra, on es veu la cara del jugador i que li fa un gest perquè hi vagi. I del que va passar a l’interior, la noia manté que va ser una agressió sexual.