Dani Alves, a la presó de Brians 2 des de fa gairebé dues setmanes acusat d’un delicte greu d’agressió sexual, es va quedar sense feina aquell mateix dia. Des de Mèxic els responsables del Pumas, l’equip on ara militava, el van fer fora i van rescindir el contracte que els unia gairebé quan Alves encara estava de camí a la presó de Brians 1. Ara, però, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, Dani Alves també s’ha quedat sense les marques que el patrocinaven. Els seus advocats ho han fet servir per demanar que quedi en llibertat intentant desmuntar que sigui una persona amb un poder econòmic molt elevat.
En la interlocutòria que va signar la magistrada que porta la investigació de la presumpta agressió sexual de la discoteca Sutton de Barcelona de la matinada del 30 al 31 de desembre de 2022 s’assegurava, per tal de motivar l’ingrés a presó de Dani Alves, que tenia un important poder adquisitiu, un fet que feia gairebé inútil dictar una fiança, ja que la podria pagar sense gaires problemes. En concret, la interlocutòria assegura que Alves té uns ingressos de patrocinadors i drets d’imatge que poden oscil·lar entre els 30.000 i 50.000 euros cada tres mesos.
Tres empreses trenquen acords amb Alves
En el recurs que ha presentat Cristóbal Martell per intentar treure de la presó al futbolista brasiler de 39 anys, assegura que les empreses amb qui Alves tenia diversos contractes de patrocini, després de saber-se que estava acusat d’agressió sexual, van trencar-los. Concretament, el recurs assegura que el dia 24 de gener de 2023 l’empresa Hygia Saude, que ven assegurances al Brasil, de manera unilateral, van trencar el contracte amb el futbolista.
El dia abans, 1xPartner, d’apostes esportives, va deixar en suspens l’acord de patrocini amb Dani Alves, que era l’ambaixador de la marca i rebia diners per ser-ho. El dia 25 de gener l’empresa Ethika, de roba, també va trencar l’acord amb el futbolista i van assegurar que no farien cap dels pagaments acordats durant l’any 2023 fins que l’exfutbolista del FC Barcelona “estigui lliure de càrrega”.
Alhora, el recurs també assegura que part dels diners que la magistrada diu que Alves cobra de patrocinis formaven part de l’acord que el futbolista tenia amb Adidas, tot i que aquest contracte ja estava vençut des del final del mundial de Qatar. El 18 de gener va quedar resolt el contracte i ja no va ser renovat, assegura també Martell en el seu escrit demanant que Dani Alves surti en llibertat amb càrrecs de Brians 2.
Tots aquests detalls de la vida econòmica del futbolista no els enumera en va el seu advocat. Igual com vol desmuntar el risc de fugida; també la capacitat econòmica que li feia fàcil, en algun moment de la instrucció de la causa, escapar. Sense contracte amb el Pumas de Mèxic, sense acords de patrocini i amb les seves empreses ubicades a Espanya, el risc de fugida també es complica, assevera Martell. El lletrat, però, tampoc amaga que amb la carrera que ha tingut Dani Alves, passant entre d’altres pel Barça, si bé pot tenir diners acumulats d’aquest anys de futbolista professional, això no evita que pugui ser deixat en llibertat per la seva fortuna. Martell creu que “és impensable la fugida” en el recurs al qual ha tingut accés ElCaso.cat.
Dani Alves contradiu els vídeos
En el mateix escrit, la defensa d’Alves posa en dubte les imatges de les càmeres de seguretat que s’han recollit per part dels Mossos i assegura contradir el clima "de terror" que la víctima de 23 anys va sentir a l’interior del lavabo de la zona VIP de la discoteca Sutton, on presumptament es va produir l’agressió sexual aquella matinada.