Declaracions de gravetat. La titular del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, la magistrada Concepción Cantón,  ha ofert a una amiga de la noia que acusa el futbolista brasiler Dani Alves de violar-la que també el denunciï, ja que el que li va fer pot ser qualificat d'una agressió sexual. En la seva declaració, aquest divendres com a testimoni, l’amiga ha detallat que quan eren al reservat de la discoteca Sutton de Barcelona, Alves abordava i magrejava les tres noies, i que en el seu cas va tocar-li els pits i altres parts íntimes per sobre de la roba. La noia ha descartat denunciar-lo en assegurar que el que li va fer a la seva amiga és més greu, segons fonts judicials. També ha transcendit que inicialment la víctima no volia denunciar l’exfutbolista del Barça d'haver-la violat perquè assegurava que ningú la creuria. Al final, però, va fer-ho davant la policia catalana.

En el jutjat, han declarat com a testimonis la cosina i l’amiga de la víctima, i  també dos cambrers, el director de sala i el porter de Sutton, que hi eren la nit del 30 de desembre i van veure i van atendre la noia, de 23 anys, que va denunciar Alves d’haver-la agredit sexualment. La cosina i l’amiga que acompanyaven la noia, de 23 anys, han avalat la seva versió, i que l’exjugador del Barça els va fer tocaments i que se sentien incòmodes i volien marxar-ne, com ja van explicar a Mossos, segons fonts judicials. Per contra, des de la defensa d'Alves han afirmat que "persisteixen les inconsistències".

Advertiment als advocats

La magistrada, que ha tornat al jutjat d’una baixa de mesos per malaltia, ha amenaçat els advocats de l’acusació, exercida per Ester Garcia, i de la defensa, Cristóbal Martell, que si faciliten informació de les declaracions o de la instrucció del cas, seran sancionats econòmicament. La investigació no està declarada secreta, però les diligències són reservades, com és habitual en les instruccions penals. Agents de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) han acompanyat les dues testimonis al jutjat i han prohibit als periodistes moure’s lliurement per la Ciutat de la Justícia fins que han acabat les declaracions.

El lavabo amagat

Les acompanyants de la víctima han explicat a la magistrada que prenien una copa a la discoteca quan un cambrer va avisar-les que Alves i un amic les convidaven a cava en un reservat del Sutton. Van anar-hi i no van beure cava perquè ja tenien una beguda. Han assegurat que Alves les tocava. Una d'elles va anar al lavabo de la discoteca, mentre la víctima va anar al petit espai on havia anat Alves, que no està identificat com un lavabo, i es pensava que era un espai per fumar o que donava a una altra sala. En sortir, va demanar marxar amb pressa a les amigues i a la zona del guarda-roba es va desmuntar. Plorant va dir-los que Alves l'havia violat, i els responsables de la discoteca van iniciar el protocol sobre agressions sexuals i van avisar els Mossos.

La vista per la llibertat provisional

Paral·lelament a la investigació, l’advocada de la denunciant i la Fiscalia han de presentar ara la resposta al recurs presentat per l’advocat de l’exfutbolista del Barça per demanar la seva llibertat provisional. En el recurs, el penalista Cristóbal Martell assegura que no hi ha risc de fugida ja que Alves té doble nacionalitat i arrelament a Barcelona, i que la seva situació econòmica ha perdut “múscul” des que va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic i també ha perdut el patrocini de diverses empreses.

Un cop recopilats tots els escrits, la magistrada ha d’enviar-los a la secció 3a de l’Audiència de Barcelona, on se celebrarà una vista —demanada per Alves— en què s’exposaran els arguments perquè quedi en llibertat provisional o que continuï a la presó de Brians 2, on va entrar-hi el passat 20 de gener.

Els dos minuts del vídeo

A més d’intentar desmuntar el risc de fugida i la seva gran capacitat econòmica, la defensa d’Alves ha interpretat els vídeos d’abans de la suposada agressió sexual, en la qual sosté que “el clima de terror” descrit per la noia “es desmunta amb les imatges”. En concret, exposa que la noia està a la barra amb les amigues i passen dos minuts fins que no va al petit lavabo que tenia el reservat de la discoteca, i on ja havia entrat Alves abans. De l’interior del lavabo no hi ha més proves que les restes biològiques d'ell, i el testimoni persistent de la víctima que Alves va violar-la.