Va ser divendres al vespre quan els veïns van detectar moviments estranys de camions i molts cotxes, la majoria amb plaques de matrícula francesa, deambulant per la zona de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà. Els Mossos es van activar i van trobar alguns vehicles, però en cap cas la festa en marxa. Van dialogar amb les persones i els hi van explicar que encara no sabien on anaven, però que la seva intenció era passar el cap de setmana en una ‘rave’, una festa il·legal, en aquella zona per celebrar el Carnaval.

 

Tot i que els Mossos van fer controls i van intentar saber on se celebrava la festa, de res va servir. En un moment del vespre van rebre la ubicació exacta i tots els vehicles van iniciar la ruta fins al punt de la festa, que ja feia alguns dies que s’havia començat a organitzar, tot i que sense aixecar la llebre. De matinada, l’Ajuntament de Sarral va confirmar que la festa ja estava en marxa. La nit de dissabte a diumenge ha estat la segona que la festa ha estat en marxa.

Unes 700 persones a la festa ‘rave’ de Sarral

Tot i que la previsió era d’unes 7.000 persones, segons els organitzadors, les informacions de la policia catalana, que ha pogut accedir a la festa amb agents de paisà, és d’una afluència de 700 persones. La majoria van entrar amb cotxe, autocaravanes i camions quan encara no hi havia l’operatiu dels Mossos actiu per poder contenir la festa, però ara, amb els camins principals tallats, segueixen accedint per pistes secundàries o a peu. La festa s’està celebrant a uns cinc quilòmetres del poble, prop de l’ermita dels Sants Metges.

Si bé molts dels assistents provenen d'arreu d'Europa, com ara de França, Itàlia o Bèlgica, també n’hi ha molts de catalans. Gent vinguda d’arreu de Catalunya i també concretament del Camp de Tarragona, on hi ha un gran moviment ‘free party’ de festes il·legals d’aquest tipus, les conegudes com a ‘raves’. Aquestes festes acostumen a durar dos o tres dies i la policia espera que aquest diumenge comenci a afluixar l’assistència i durant dilluns i dimarts marxin els darrers assistents. 

A l’interior de la festa hi ha dos escenaris amb música i també s’ha instal·lat una barra, que serveix begudes i també menjar, segons s’ha pogut saber. Uns 500 cotxes i desenes de gossos. Els Mossos han pogut intervenir equips de música, però igualment els organitzadors en van poder entrar abans de l’inici del dispositiu dels Mossos. La música de la ‘rave’ il·legal de Sarral es pot sentir a distància.

Dos detinguts

Per evitar que arribin més persones els Mossos fan controls als camins d’entrada i també a la sortida de l’A-2. En aquests controls s’han detingut ja dues persones. Una va ser dissabte a primera hora i l’altre al migdia. Els dos, de nacionalitat francesa i per haver-se intentat saltar els controls policials. Un d’ells va atropellar un agent de l’ARRO dels Mossos, trepitjant-li un peu. L’altre va donar positiu per cocaïna i també va ser imputat per atemptat contra agents de l’autoritat i desobediència greu. Als controls policials d'accés i sortida de la festa s'han detectat sis ITV caducades i cinc persones han donat positiu en ser sotmesos a un test de drogues. A més, els Mossos sobrevolen la zona amb helicòpter des del migdia d'aquest diumenge per garantir un control més exhaustiu de la festa. 

Pau Moreno, regidor de Serveis de l'Ajuntament de Sarral, ja dona per fet que la festa il·legal s’allargarà tot el cap de setmana sense que els Mossos puguin fer res per dissoldre-la. Es tracta d'un espai de conreus sense cap edificació, ha explicat el regidor, i el consistori està preocupat per l'efecte que tindrà sobre els cultius la festa, les deixalles i també el pas dels vehicles, sobretot cotxe i camions, que han pogut accedir a la zona. Per la seva part, l'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañis, ha assegurat que al poble està tot molt tranquil, "a penes se sent la música", i ja ha començat a baixar algun vehicle de la festa.