El triple crim de Chiloeches (Guadalajara) aquest dissabte de matinada ha commocionat tota la població i mig Espanya. En aquests moments les principals hipòtesis dels investigadors apunten a un robatori de joies a la casa de la urbanització Medina Azahara del municipi castellanomanxec que va acabar en un triple assassinat. La Guàrdia Civil va detenir tres persones, dos nois i una noia de menys de 30 anys. El suposat autor material dels fets és Fernando P.F., veí de Pioz amb antecedents, mentre que els altres dos estan acusats d'encobriment: David M.A., cosí de l'exnòvio de la jove assassinada, i W.P.G.M., parella de Fernando.

Triple crim per robar unes joies: dos a la presó i una en llibertat

El robatori que va acabar en un crim ha anat prenent força després que la Guàrdia Civil hagi trobat als registres duts a terme a Daganzo de Arriba (Madrid) i Pioz (Guadalajara), diverses joies suposadament sostretes a la família assassinada. El principal mòbil en aquests moments és que l'assalt va ser comès per un dels arrestats, Fernando, que hauria acabat cometent el triple crim, mentre David i W.P.G.M. haurien encobert l'assassinat. Cal recordar que els tres detinguts eren persones conegudes de la jove assassinada, de només 22 anys d'edat.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Guadalajara, després de prestar declaració els detinguts, ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a Fernando i David, els dos nois, mentre que la jove ha quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars, amb l'obligació de comparèixer davant del jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, prohibició de sortida del territori nacional i retirada del passaport. Els tres investigats estan imputats de manera provisional com a suposats autors de tres delictes d'assassinat, delicte de robatori amb violència a casa habitada i delicte d'incendi.

Així va ser el robatori i l'incendi que va acabar en assassinat

Fernando va entrar de matinada a l'habitatge per robar diners i joies i va ser sorprès pels tres membres de la família que en aquells moments estaven al domicili: Ángel Eugenio V.V., de 52 anys; la seva dona Elena F.G., de 53 anys, i la filla, Laura V.F., de 22 anys. Suposadament, en ser descobert va acabar amb la vida del matrimoni i la seva filla, ja que presentaven múltiples ferides d'arma blanca al cos.

Poc després, aquest mateix dissabte 13 d'abril, es va produir un incendi a la casa, que va ser vist per l'altre fill de la parella assassinada, Yeray, qui va avisar a emergències sobre dos quarts de quatre de la matinada. Una hora i dos quarts després van poder accedir a l'habitatge i van trobar els tres cadàvers.