L'assassí de Chiloeches confessa el triple crim. Fernando, el principal sospitós de ser l'autor de la mort d'un matrimoni i la seva filla, ha assegurat que els va matar perquè l'havien reconegut durant el robatori de joies a la casa aquest dissabte de matinada. Així ho ha avançat El Mundo, que assegura que després de la detenció del jove va declarar davant de la Guàrdia Civil: "Els vaig matar perquè em van reconèixer". L'operació per sostreure diferents objectes de valor d'aquesta casa de la urbanització Medina Azahara es va complicar, tot i tenir-ho tot ben programat: Fernando entrava i David els esperava fora amb el cotxe de la mare.

La tercera detinguda pel triple crim d'aquest poble de Guadalajara és la nòvia de Fernando, Windybeth B. Guaidó, que casualment és la suposada cosina de l'expresident interí de reconeixement parcial de Veneçuela, Juan Guaidó. Ella està acusada d'encobriment, per la qual cosa va ser deixada en llibertat provisional amb mesures cautelars, amb l'obligació de comparèixer davant del jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, prohibició de sortida del territori nacional i retirada del passaport. Els dos nois, Fernando i David, van ser enviats a presó provisional comunicada i sense fiança després de passar pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Guadalajara a prestar declaració.

La detinguda en relació amb el triple crim de Chiloeches (Guadalajara) / Rafael Martín, Europa Press
La detinguda en relació amb el triple crim de Chiloeches (Guadalajara) / Rafael Martín, Europa Press

Com va ser el robatori i posterior assassinat de Chiloeches?

Fernando va entrar tot sol de matinada a l'habitatge per robar la col·lecció de rellotges de luxe i uns 5.000 euros en efectiu, cosa que la noia de 22 anys que va assassinar, Laura, li havia explicat temps enrere. Aquesta informació va venir del David, el company que l'esperava fora amb el cotxe de la mare per cometre l'assalt que va acabar en assassinat, que la coneixia per ser l'exnòvia del seu oncle, segons ha explicat el rotatiu citat.

EuropaPress 5890086 vehiculo guàrdia civil habitatge on va produir triple crim 15 l'abril 2024 (1)
Un cotxe de la Guàrdia Civil a l'habitatge on es va produir el triple crim de Chiloeches / Rafael Martín, Europa Press

Però tot es va complicar quan la mare de la Laura, Elvira, va sentir sorolls i poc després van descobrir en Fernando a la casa. El pare, Àngel, va ser el que va posar més resistència durant el crim: el presumpte assassí li va assestar més de 20 punyalades. La resta, ara, ja està força clar: en Fernando va entrar a robar, el van enxampar i perquè no el reconeguessin va matar el matrimoni i la jove de 22 anys. L'altre fill de la parella, Yeray, es va atrinxerar a la seva habitació perquè l'acusat no acabés amb ell també. Per la qual cosa el criminal va decidir robar els rellotges i calar foc a la casa amb ell a dins. Aquestes últimes informacions donen llum a un triple crim que semblava inexplicable en aquest tranquil poble de l'Alcarria Alta, a la província de Guadalajara.

EuropaPress 5891607 detinguts crim chiloeches surt comandància guàrdia civil guadalajara
Un dels tres detinguts pel triple crim de Chiloeches / Rafael Martín, Europa Press