Ser famós i sortir a la televisió no et fa exempt de poder ser la víctima d’una estafa. Si no que li diguin a Joaquín Prat, presentador de ‘Ya es mediodía’ de Telecinco. En el seu programa estaven parlant d’unes estafes dirigides a conductors als quals els col·locaven unes falses multes als parabrises, quan va reconèixer que ell mateix havia estat víctima d’una d’aquestes estafes que cada vegada ja estan sent més habituals.

Siguin cauts o previnguts. Ningú està lliure”, deia Prat abans d’explicar la seva experiència personal. “A mi l’altre dia, amb un fals missatge de Correus, me la van colar i em van robar 200 euros de la targeta”, reconeixia. En el seu cas, estava esperant un paquet que li havia d’arribar i no es va adonar que en realitat era un missatge fals i l’estaven enganyant. “És molt fàcil caure perquè els mètodes d’estafa cada vegada són més sofisticats”, alertava el presentador de Telecinco.

joaquin prat
El presentador Joaquín Prat ha estat víctima d'una estafa. / Foto: Telecinco

El fals missatge de Correus per treure’t els diners

En les últimes setmanes, s’ha detectat un increment d’enviament de missatges fraudulents per SMS fent-se passar per Correus amb l’objectiu d’estafar als usuaris. En el missatge es demana que s’aboni una quantitat de diners com a part de la taxa de duanes per a procedir a l’enviament d’un paquet. “Servei Correus: Estimat client, el seu paquet no s’ha pogut entregar perquè no s’han pagat les taxes de duanes (X,XX€) pot pagar en el següent enllaç: [Enllaç fraudulent]”, diu el missatge, tot i que pot presentar alguna versió diferent.

En tots els casos, però, hi apareix un enllaç fraudulent que simula ser la pàgina web del servei de correu postal. En aquesta direcció maliciosa, demanen fer el pagament de les despeses de l’enviament del paquet a la duana, però realment els diners van a la butxaca dels estafadors. L’estafa també podria fer-se a través de missatgeria instantània com WhatsApp o de correu electrònic.