Un agent de Trànsit de la Guàrdia Civil d'Almeria ha estat condemnat a quatre anys i sis mesos de presó per haver multat falsament i en repetides ocasions a un dels seus veïns. Segons ha ratificat el Tribunal Superior, el guàrdia civil havia interposat les sancions per perjudicar el seu veí amb qui havia tingut una baralla pel soroll de les obres que aquest estava realitzant a casa seva.

Quatre multes de trànsit

Els fets van tenir lloc durant l'any 2017, quan el condemnat va interposar a l'afectat quatre multes en dues ocasions diferents. En el primer cas, l'agent va sancionar el seu veí amb l'excusa que "no respectava els senyals dels policies que regulen la circulació" i per "no haver sotmès el seu vehicle a la ITV, que tenia caducada des del 2011". No obstant això, l'expedient de la multa situava el vehicle a una distància considerable d'on es trobava patrullant en aquell moment l'acusat.

Les dues últimes multes les va posar unes setmanes més tard, quan l'home sortia de casa seva per anar a treballar. En aquesta ocasió les suposades infraccions havien estat que no portava el cinturó de seguretat i, de nou, perquè el seu vehicle no havia passat la ITV. Per altra banda, a l'hora de completar l'expedient de les multes, situava el lloc de les infraccions a la carretera N-344 i no on es trobava realment el cotxe, a l'avinguda Juegos del Mediterráneo, que és competència exclusiva de la Policia Local.

Els dos veïns tenien una enemistat

Segons recull l’auto judicial, el guàrdia civil havia actuat d’aquesta manera per una “enemistat o animadversió per baralles veïnals”. I és que els dos veïns havien mantingut una discussió sobre el soroll de les obres que l’afectat estava realitzant a casa seva, i l’agent li hauria amenaçat dient que “ja li enxamparia” aprofitant la seva condició policial.

El condemnat va intentar recórrer la sentència, però ha estat rebutjat. Per tant, l’agent haurà d’ingressar a presó durant quatre anys i sis mesos per un delicte continuat de falsedat documental comés per un funcionari públic. Per altra banda, també haurà de pagar una multa de 2.706 euros i quedarà inhabilitat com a agent durant quatre anys.