La família de la nena d'11 anys que va ser agredida sexualment per sis menors als lavabos del centre comercial de Badalona (Barcelonès) el novembre passat marxarà de la ciutat. El detonant de la decisió han estat les amenaces de mort que va rebre el germà de la víctima, que va ser qui va donar la veu d'alarma en explicar a casa que a l'institut circulava un vídeo que s'havia fet viral. Després d'això, la petita va relatar els fets als pares que van denunciar la violació davant dels Mossos d'Esquadra i aquests van obrir una investigació que va aconseguir enxampar cinc dels presumptes sis assaltants.

La mare de la nena ha hagut de deixar la feina per afrontar els tràmits judicials i acompanyar la seva filla al psiquiatre, alhora que per rebre ajuda ella mateixa. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí, la família té previst anar-se'n de Badalona entre aquesta setmana i la que ve. Tot això, a l'espera que la menor d'11 anys declari al juny davant de la Fiscalia per la violació en grup al centre comercial Màgic, on a més hauria rebut amenaces amb un ganivet per part de sis menors.

Identificació dels agressors sexuals

Després de la denúncia presentada per la violació de la nena d'11 anys al centre comercial Màgic de Badalona, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal de detenir els sis presumptes atacants. Finalment, van identificar a cinc, però no tots van poder ser acusats pels fets. Tres d'ells són menors de 14 anys i, per això mateix, són inimputables

Els altres dos que van ser identificats són menors d'edat però majors de 14 anys. En aquest cas, la cosa canvia, i han estat acusats de la violació en grup a la nena als lavabos del Màgic. Un d'ells ha quedat en llibertat vigilada mentre que l'altre va ingressar en un centre de règim tancat perquè es considera que té més responsabilitat en els fets, tot i que va sortir dos mesos més tard. Però tot i que la policia catalana els enxampés, poc després van arribar les amenaces a la família.

Segona denúncia: amenaces de mort al germà de la víctima

Poc després de fer-se públic el cas del Màgic de Badalona, la família va presentar una segona denúncia per amenaces. El germà de la víctima va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra que una persona li enviava missatges al mòbil, a través de WhatsApp, on li deia que l'apunyalaria quan vagi a l'institut. A més, assegurava no conèixer de res el noi imputat que ha ingressat en un centre de règim tancat. L'individu l'acusava que per culpa seva i de la denúncia un noi estava empresonat.

Tot això no es va quedar només aquí quan ell li va respondre que només tenia 14 anys, sinó que va continuar acoquinant-lo (o intentant-ho) assegurant que quan vagi a l'institut el matarà i, a més, afegeix que no té res a veure ni coneix el jove imputat i que ha ingressat en un centre de règim tancat per la presumpta agressió sexual al centre comercial Màgic de la ciutat barcelonina. Els Mossos d'Esquadra van identificar i detenir l'autor de les amenaces i va passar a disposició de la Fiscalia de Menors. Poc després va ser condemnat a sis mesos d'internament tancat. Aquest darrer cas hauria estat el detonant perquè tota la família hagi decidit marxar de Badalona.