La família d'Archie Battersbee viu un autèntic calvari des del mes d'abril passat. Archie, un nen de 12 anys i fill del matrimoni format pels britànics Hollie Dance i Paul Battersbee, és en coma des que el dia 7 d'abril la seva mare trobés el petit inconscient a la seva habitació, i amb un fil al voltant del seu coll. Els metges van dictaminar que l'estat del nen era de "mort cerebral" i que mai despertarà, per la qual cosa van instar la família a desconnectar Archie del suport vital que el manté viu. La negació de la família va fer que l'hospital portés el cas als tribunals, els quals han donat la raó una vegada i una altra als sanitaris, davant de la desesperació dels familiars del nen. Ara, un nou revers de la justícia deixa a la família Battersbee entre l'espasa i la paret, amb molt poques opcions d'aconseguir que el seu fill continuï connectat.

El Tribunal d'Apel·lacions del Regne Unit, al qual la família Battersbee va acudir després que el Tribunal Superior de Justícia del Regne Unit dictaminés que el nen havia de ser desconnectat el mes de juny passat, ha rebutjat el permís de portar el cas a l'Organització de les Nacions Unides (ONU) sol·licitat per la família després de l'última sentència. El Tribunal d'Apel·lacions confirma d'aquesta manera la sentència dictaminada pel tribunal anterior, que obligava a desconnectar el nen del respirador artificial que el manté viu. Els pares i germans del petit, no obstant això, no perden l'esperança i no es rendeixen. El seu següent pas: portar el cas davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a Estrasburg (França).

Els pares d'Archie asseguren que el nen reacciona davant d'estímuls

Hollie i Paul mai no oblidaran la data del 7 d'abril, quan van trobar el seu fill inconscient, molt probablement a causa d'un perillós i viral repte de TikTok. En portar-lo al Royal London Hospital, on el nen ha estat ingressat en coma des d'aleshores, els metges van comunicar que el cervell d'Archie presentava danys irreversibles i un estat de "mort cerebral".

No obstant això, al llarg d'aquests mesos, els seus pares han defensat en incomptables vistes davant dels jutges que el petit "està lluitant per recuperar-se" i que, en algunes ocasions, ha reaccionat davant d'estímuls tals com olors o sons. Recentment, Hollie ha compartit un vídeo en el qual, segons ella, s'observa com el nen respira per si sol durant uns instants (en les imatges de la pantalla del respirador apareixen uns pulmons, senyal que la persona desconnectada respira a través d'ells i no de la màquina), que vol utilitzar com a prova davant del TEDH. A més, en una altra ocasió, la pressió arterial del nen va pujar, i la seva família el va col·locar sota del nas oli de lavanda, i van reproduir una meditació, després de la qual cosa els progenitors asseguren que "la seva pressió arterial va baixar a nivells normals".

"Mentre l'Archie estigui lluitant per la seva vida, no puc trair-lo. Fins que l'Archie no es rendeixi, no em rendiré", va sentenciar Hollie davant dels mitjans britànics. "Estic vivint el pitjor malson de qualsevol pare. Hi ha d'haver un canvi en el sistema sanitari britànic i en la justícia, abans que una altra família hagi de passar pel mateix que nosaltres", va concloure. La família del petit està realment consternada i patint; a penes dos dies enrere, el pare d'Archie va haver de ser ingressat per un atac al cor, que atribueixen a la tensa situació que viuen respecte al futur del seu fill.

Els metges afirmen que el nen no despertarà i que és inútil mantenir-lo connectat

Malgrat les esperances de la família, i la seva insistència en què el nen es recuperarà, els metges del Royal London Hospital fa mesos que sostenen que el millor és acabar amb el tractament del nen, ja que mai despertarà i mantenir-lo connectat resulta inútil, perquè no hi ha signes vitals en ell. Quan ho van recomanar la primera vegada i la família ho va rebutjar, l'hospital va portar el cas als tribunals, els quals han donat la raó al centre hospitalari una vegada i una altra. La família, malgrat els reversos de la família, continua lluitant i esgotant tots els seus recursos. En aquesta última ocasió, el Tribunal d'Apel·lacions, l'últim al qual ha acudit la família, ha tornat a donar la raó a l'hospital, negant el permís sol·licitat per la família de presentar el cas davant de l'ONU, i confirmant que els metges poden, legalment, desconnectar el petit. Faltarà veure si la família Battersbee aconsegueix portar el cas fins al TEDH, i si allà els escolten o si, per contra, els seus pitjors presagis es faran realitat.